Nyheder

Søren Pape skal giftes

Søren Pape Poulsen er blevet forlovet. Brylluppet bliver i Viborg Domkirke.

2018 bliver et stort år for justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Det bliver nemlig året, hvor han kommer til at gå ned ad kirkegulvet med sin kæreste, Josue Medina Vasquez. 

Det fortæller Søren Pape Poulsen i et interview med Fyens Stiftstidende, hvor journalisten bemærkede en ring på justitsministerens finger.

- Vi er forlovede. Det er derfor, ringen sidder på venstre finger. Men vi skal giftes, siger han til Fyens Stiftstidende.

- Jeg har scoret over niveau

Søren Pape Poulsen var ganske ny formand for Det Konservative Folkeparti, da han i september 2014 viste sin partner frem for første gang. 

- En journalist spurgte mig, om jeg nogensinde havde prøvet at score over niveau. Og der havde jeg lyst til at vise ham frem, sagde Søren Pape Poulsen til TV 2 dengang i Tivoli Congress Center, hvor Konservative holdt landsråd.

Søren Pape og Josue Medina Vasquez, der kommer fra Den Dominikanske Republik, mødte hinanden i sommeren 2013 i Bruxelles, hvor Vazquez arbejdede.

De kom til at diskutere politik og samfundsforhold, snakkene førte til skriverier, og Søren Pape Poulsen inviterede Vasquez til Viborg for at opleve dansk politik.

For mig er det vigtigt, at det bliver i en kirke. Det er det også for Josue, men der, hvor han kommer fra, bliver to mænd bare ikke gift. Det kan vi her

Søren Pape Poulsen (K) om sit forestående bryllup

- Vi var meget sammen den uge, og så sker den slags, når mennesker fatter sympati for hinanden, fortalte Søren Pape.

Vigtigt med kirkebryllup

Siden er parret flyttet sammen i Viborg, og det er også der, brylluppet skal foregå.

De havde talt om at blive gift allerede i år, men af hensyn til planlægningen har de valgt at udskyde det til næste år.

Parret skal giftes i Domkirken i Viborg.

- For mig er det vigtigt, at det bliver i en kirke. Det er det også for Josue, men der, hvor han kommer fra, bliver to mænd bare ikke gift. Det kan vi her, og domkirken er den kirke, vi bruger om søndagen. Ikke hver søndag, men når jeg er hjemme, går vi derover til gudstjeneste, siger justitsministeren til Fyens Stiftstidende.

Faldt for hans store hjerte

Hans udkårne er 32 år og har læst internationale studier i New York, hvor hans mor bor. Selv er han fra Den Dominikanske Republik, hvor hans farbror, Danilo Medina, er præsident. Da parret trådte frem sammen for første gang, arbejdede Josue Medina Vasquez som selvstændig inden for turisme i Den Dominikanske Republik og skulle kort efter arbejde ved sit lands ambassade i Canada.

Den 45-årige Søren Pape Poulsen har tidligere fortalt til Alt for Damerne, hvad han faldt for ved sin kæreste:

- Han er et sødt og rart menneske. En imødekommende mand, som har den egenskab, at han tror på det bedste i alle mennesker. Og så er han meget åben over for alle. Det betyder da også noget, at jeg synes, han er fysisk tiltrækkende, har dejlige øjne og et dejligt smil, men i bund og grund var det hans store hjerte, jeg faldt for.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Søren Pape Poulsen.