Nyheder

Prins Henrik har fået ballonudvidelse: Smerterne går måske ikke væk

Prins Henrik har været på operationsbordet.

Prins Henrik har fået foretaget en operation i højre lyske og en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Prinsen har været lænket til sygesengen siden torsdag, hvor han blev indlagt på Aarhus Universitetshospital og senere på Skejby Sygehus.

Den nyeste melding fra Kongehuset er mandag eftermiddag, at han bliver udskrevet onsdag.

Almindelig operation men anbefales at ændre livsstil

Prins Henrik blev indlagt torsdag i sidste uge med en infektion i benet, men har altså nu fået foretaget en ballonudvidelse i sit bækkenkar. 

- Det er en relativ almindelige operation, som foretages dagligt på de karkirurgiske afdelinger. Det er en rutineoperation, og der er relativt få komplikationer ved indgrebet, hvor man sætter et slags metalgitter ind, der holder karet åbent, fortæller Lotte Klitfod, overlæge på Karkirurgisk Klinik på Gentofte Hospital.

Hun kan ikke sige noget om prins Henriks konkrete tilfælde, men fortæller at operationen ofte hænger sammen med gangbesvær.

- Hvis man har en forsnævring i sin bækkenpulsåre, så er det oftest på grund af åreforkalkning, og det gør, at blodet har svært ved at komme ned til benene. Det kan give nogle gangrelaterede smerter, siger hun og tilføjer, at smerterne dog sjældent forsvinder helt, selvom operationen er vellykket. 

- Der er oftest åreforkalkning længere ned i benet også, så man anbefaler de fleste patienter at holde op med at ryge, få noget blodfortyndende og ofte også kolesterolsænkende medicin, komme ud og gå og leve sundt, siger hun.  

Manglede på familiefotoet

Så længe prins Henrik er indlagt, kommer han dog ingen steder. 

Senest har han måtte glimre ved sit fravær ved den årlige sommerfotografering ved Gråsten Slot søndag. Her gik han også glip af byens ringrideroptog, som dronning Margrethe overværede sammen med kronprinsfamilien.

Udover det har han også måtte aflyse et arrangement med Verdensballetten i Jylland fredag samt den officielle modtagelse af kongeskibet Dannebrog i Aabenraa lørdag.

Ved arrangementet ved verdensballetten mødte Dronningen op og svarede kort på Billed-Bladets spørgsmål om prins Henriks tilstand:

- Det går fint, sagde hun.