Nyheder

Jagten på den perfekte selfie udløste skader for 1,3 millioner

En museumsgæst var særdeles uheldig, da hun ville tage et billede af sig selv.

Tre dyrebare kunstværker har fået permanente skader og flere andre er beskadiget i større eller mindre grad, efter en række søjler med skulpturer væltede over hinanden under en kunstudstilling i Los Angeles.

Det skriver tv-stationen CBS.

Den uheldige episode skyldes en besøgende, der ville tage et billede af sig selv med en skulptur i baggrunden. 

Men i stedet for at få selfien sikkert i kassen, snubler hun og ramler ind i en af støtterne, hvilket udløste en vaskeægte dominoeffekt, så en hel række af søjler væltede.

En overvågningsvideo af episoden er på få dage set over 3,5 millioner gange, siden den dukkede op på YouTube.

Værkerne, der forestiller kroner af forskellige slags, består af messing, nylon, guld, marmor, træ, sten og metal, og de er en del af den britiske kunstner Simon Birchs udstillingsprojekt.

Skader for enormt beløb

Jocely Ingram er talsperson for kunstudstillingen The 14th Factory og fortæller til CBS, at der ligger mellem 20 og 30 timers arbejde bag hver skulptur. 

Uheldet skete for to uger siden, og arrangørerne vurderer, at skaderne løber op i cirka 200.000 dollar, hvilket svarer til over 1,3 millioner kroner. 

Der er blevet spekuleret i, om det er et PR-stunt, hvortil talspersonen svarer:

- Sandheden er, at hændelsen skete, og det blev opsnappet af vores overvågningskamera. 

- Det ville være ret irrationelt for kunstnerne bag disse skulpturer, hvis de bevidst gør skade på deres egne værker for at opnå en form for fortjeneste, siger Jocely Ingram.

Går ikke videre med sagen

Kunstneren Simon Birch har skrevet en længere opdatering på Facebook, hvor han forklarer, at pigen er studerende, og hun er meget ked af hændelsen.

- Hun kom ind, satte sig på hug for at tage en selfie med kronen og snublede... resten har I set, skriver han. 

Hun var forfærdet og super ked af det

Simon Birch, kunstner

Der var 16 skulpturer placeret på den række af søjler, der faldt, og gæsterne var forinden blevet advaret om at være påpasselige med værkerne, der ikke er forsikret. Han prissætter selv hver skulptur til cirka 20.000 dollar stykket. 

Birch skriver også, at pigen ikke skal betale for skaderne. 

- Hun var forfærdet og super ked af det. Vi fik hendes kontaktoplysninger, men har besluttet ikke at gå videre med sagen, da det tydeligvis var et uheld, og hun er studerende. Derudover er vi non-profit, så det er ikke fordi, vi havde råd til at sagsøge hende alligevel, skriver han.

Statement from Simon Birch: "The girl came in with her friend and, although we told everyone to be careful, the staff...

Posted by The 14th Factory on Friday, July 14, 2017