Business

Her er anklagerens trumfkort i OW Bunker-sagen

Ifølge TV 2s oplysninger mener anklagemyndigheden, at Lars Møller har begået mandatsvig i mindst to tilfælde.

​TV 2 erfarer fra flere kilder, at der foreligger skriftlig dokumentation for, at den tidligere chef for OW Bunkers Singapore-afdeling, Lars Møller, klart har overtrådt det mandat, han havde fået af OW Bunkers ledelse, til at give kredit til et enkelt selskab i Singapore.

SØIK, i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet, vil fremlægge skriftlige beviser for, at Lars Møller overtrådte sine beføjelser og dermed gjorde sig skyldig i groft mandatsvig. Et mandatsvig, der kostede OW Bunker 800 millioner kroner og var med til at køre selskabet ud over kanten og gå  konkurs få måneder efter, at det var gået på børsen.

ifølge TV 2s oplysninger maskerede Lars Møller de store beløb, der blev lånt ud til et lokalt selskab i Singapore, så direktionen og bestyrelsen hjemme i Danmark ikke kunne danne sig et overblik over, hvor stort et mellemværende der med tiden byggede sig op mellem OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading og det lokale Singapore-selskab.

- De har ikke set mine trumfkort

Den skriftlige dokumentation skal bruges til at gennemhulle forsvarets argument om, at ledelsen i Aalborg var fuldt vidende om de massive kreditter, der blev givet fra Singapore selskabet og dermed sanktionerede det.

...anklageren har heller ikke set mine trumfkort endnu

Arvid Andersen, forsvarsadvokat for Lars Møller

Lars Møllers advokat Arvid Andersen hævdede ellers tidligere i går, at ledelsen var fuldt indforstået med de store kreditgivninger og kunne følge med på særlige konti, så kreditgivningen klart fremstod for selskabet.

TV 2 har forelagt bagmandspolitiets beviser for Lars Møllers advokat, som endnu ikke har set noget til anklagemyndighedens kort.

- Jeg har ikke hørt noget om de nye beviser, der angiveligt skulle belaste min klient, men anklageren har heller ikke set mine trumfkort endnu, siger Arvid Andersen fra SJ Law, der er advokat for Lars Møller, til TV 2.

En enkelt tiltale

Det var i går, Bagmandspolitiet kunne afsløre udfaldet af en årelang efterforskning om forløbet i og omkring OW Bunkers konkurs.

Resultatet blev en enkelt tiltale mod den tidligere direktør for Dynamic Oil Trading - OW Bunkers selskab i Singapore, som lånte store beløb ud til et lokalt selskab, der endte med at koste OW Bunker et stort tab.

Resten af topfolkene i OW Bunker gik dermed fri af det strafferetslige efterspil til konkursen, der efterlod tusindvis af private investorer og flere pensionskasser med store tab.

Vil stadig sagsøge ledelsen

Morten Schwartz Nielsen, der er partner, hos advokatfirmaet Lund Elmer Sandager og formand for foreningen OW Bunker-investor, glæder sig over, at der nu kommer friske beviser frem i sagen.

- Det er helt overordnet positivt at få mere viden om, hvad der er sket i sagen, men vi mener fortsat, at man i ledelsen af OW Bunker burde have vidst, hvad der foregik i koncernen, siger Morten Schwartz Nielsen.

OW Bunker-investor forbereder i disse dage en civilsag mod den tidligere OW Bunker-ledelse, hvor de tidligere investorer kræver et beløb på over 300 millioner kroner i erstatning.