Nyheder

Maskotter udsat for vold i BonBon-Land

Direktøren for forlystelsesparken anerkender, at der er et problem.

Det burde være hyggeligt at gå rundt i forlystelsesparken BonBon-Land, men for parkens maskotter er hverdagen også fyldt med dårlige oplevelser.

Det skriver Camilla Christiansen i et opslag på Facebook. Hun er mor til en pige, som arbejder som maskot i BonBon-Land.

- Hver dag er Laura og hendes maskotkollegaer udsat for vold fra både voksne og børn. En vold der i mine øjne slet ikke burde finde sted. Børn sparker dem over benene, giver dem mavepustere, klatrer på dem, spænder ben for dem, slår dem og spytter på dem, skriver hun.

Camilla Christiansen skriver desuden, at de voksne ikke er meget bedre selv.

- Hvor er forældrene? De står såmænd bare og kigger på og griner, alt imens det unge menneske indeni måske har slået sig, skriver hun og fortsætter:

- Voksne kommer løbende bagfra og hopper op på ryggen af dem, og de giver dem slag i hoved bagfra, 'vapper' dem én, når de går forbi og spænder ben for dem.

Som maskot er man klædt ud som et af dyrene fra BonBon-universet. Man går altså rundt i parken i et stort kostume og interagerer med børnene.

Camilla Christiansen understreger, at hendes datter elsker sit job, men at det ikke kan passe, at hun skal finde sig i at blive udsat for de grimme ting.

- Som mor gør det mig ked af det, at min datter næsten dagligt kommer hjem og fortæller mig om, hvad I har gjort ved hende i dag, og se smerten i hendes øjne over, at hun skal finde sig i at blive slået hver dag på sit arbejde.

- Jeg er chokeret over den måde, I behandler andre mennesker på. Det er unge mennesker, som går rundt i de maskotter, og de må ikke forsvare sig selv, da de er på arbejde, fortsætter hun.

Folk overfuser medarbejderne

Hos BonBon-Land anerkender de, at der er et problem med, at folk ikke respekterer, at der er rigtige mennesker inde i maskotterne.

- Vi har rigtig mange søde gæster, men vi har gennem de senere år oplevet en kedelig tendens. Nogle gange kan vi godt blive ret forundrede over, hvordan folk opfører sig over for vores maskotter og vores øvrige ansatte, siger Mattis Willms, der er direktør i BonBon-Land i en pressemeddelelse, og fortsætter:

- Uanset om det er en maskot, man møder, en ansat ved en forlystelse eller i telefonen, oplever vi, at folk overfuser vores medarbejdere og det, der er værre. Vi holder et skarpt øje med den udvikling og gør alt for, at vores medarbejdere skal føle sig sikre. Vi er en forlystelsespark og ikke mindst en familiepark. Børnene skal have den super sjove dag. Jeg vil dog tilføje, at de allerfleste gæster er søde og rare, fortsætter Mattis Willms.

For at imødekomme problemet med voldsomme børn og grænseløse voksne har alle maskotterne en såkaldt maskotven med. Dette er en person, som skal sørge for, at maskotterne bliver behandlet pænt.

Afstemning

Ville du gribe ind, hvis et barn slog eller sparkede en maskot?