Nyheder

Indsatsleder om Gigantium: - Bygningen er røgskadet – også den del uden brand

Sidste fase af slukningen er nu i gang, oplyser brandvæsenet

- Vi kan sige, at vi er færdige med førsteindsatsen herude, og vi er i gang med den endelige indsats.

Sådan lyder status på branden i det store sportskompleks Gigantium i Aalborg fra indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Anders Brosbøl.

Ifølge indsatslederen er branden under kontrol, men fortæller samtidig, at det stadig brænder både indvendigt og udvendigt.

- Vi har begrænset branden til selve storhallen på cirka 10.000 kvadratmeter, hvor vi har sat massivt ind både indvendigt og udvendigt, siger Anders Brosbøl.

Brandmand sendt til observation

Det er storhallen, der blandt andet bruges til håndbold, som branden er gået mest udover, mens Gigantiums svømmehal og skøjtehal ikke er brændt.

Anders Brosbøl fortæller, at skaderne ikke kan gøres op på nuværende tidspunkt, men antyder, at det er en alvorlig brand

- Den er tydeligvis alvorlig, for der vil være en del røg- og vandskader i bygningen. Det meste af bygningen er røgskadet – også den del, der ikke har været brand i. Så det er en temmelig alvorlig bygningsskade.

Alle personer i hallen blev evakueret, da anmeldelsen om branden kom ind klokken 12.25. Ingen skulle være kommet til skade, men Nordjyllands Politi oplyser, at en brandmand er sendt til observation for røgforgiftning.

Der er brand i arenaen Gigantium i Aalborg. Folk er blevet evakueret fra stedet, og der skulle derfor ikke være nogen mennesker i fare, siger vagtchefen til TV 2. Video: Asger Manuel Jørgensen