Nyheder

Brian Mikkelsen: S og DF samarbejde skidt for økonomien

Erhvervsministeren erkender, at der fra blå bloks side kan være begået fejl i samarbejdet med Dansk Folkeparti, men advarer mod S-DF-flirt.

Den spirende flirt mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er en farlig cocktail. Det mener i hvert fald landets Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

- Det vil ikke være godt for vores økonomi, erhvervsliv og velfærdsudvikling, siger Brian Mikkelsen om det stadigt voksende samarbejde mellem Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

Fordi det går godt i dansk økonomi, så er det blevet sværere at gennemføre store ændringer i samfundet, mener Brian Mikkelsen og fortæller, hvordan der ikke er en brændende platform i dansk politik og økonomi, der tvinger Folketingets partier til at lave større reformer.

- Hvis Danmark ikke skal blive et fattigere land, så bliver vi nødt til at lave nogle reformer. Det var der en tendens til, at man tog ansvar for i nullerne. Det gjorde Helle Thorning-Schmidt også i 2012. Det er blevet sværere nu rent parlamentarisk, men vi giver ikke op, siger Brian Mikkelsen.

Hvad er det, som I ikke kan i dag, som Venstre og Konservative kunne i nullerne i forholdet til Dansk Folkeparti. De siger, at de ikke føler sig hørt?

- Dansk Folkeparti er vores parlamentariske grundlag og denne regering sad der ikke uden Dansk Folkeparti. Så hvis de ikke føler sig hørt, så må vi sørge for det, men det kan godt være, at der er begået fejl tidligere, siger Brian Mikkelsen og fortsætter: Men vi ikke er nødvendigvis enige i alt. Så hvis Dansk Folkeparti vælger at lave politiske aftaler med Socialdemokraterne, så må de selv forklare det til deres vælgere, siger Brian Mikkelsen. 

Hvad er det for fejl, som du synes, at I har begået?

- Jamen, når Dansk Folkeparti selv siger, at de ikke er informeret godt nok, så må vi lytte til det. Det er ligesom derhjemme, når man har et ægteskab, siger Brian Mikkelsen om samarbejdet med Dansk Folkeparti. Det må vi lytte til - det er en respekt, som vi må have.

Har man taget Dansk Folkeparti for givet?

- Det synes jeg ikke, men jeg har også kun siddet i denne regering i et halvt år. Jeg synes, at vi er meget opmærksomme på det, svarer Brian Mikkelsen.

Brian Mikkelsen mener, at det er vigtigt at få flere ud på arbejdsmarkedet, give erhvervslivet bedre vilkår og sænke skatten på arbejde.

- Hvis man bare sidder med armene overkors og tror på, at tingene bare sker, så sker tingene rundt omkring os. Vi kan jo se, at vores økonomiske udvikling er dårligere end vores nabolande. Det betyder, at vi mister velfærd i Danmark, fordi vi ikke kan investere nok i vores uddannelses- og sundhedssystem, fordi vi ikke giver erhvervslivet ordentlige vilkår, siger Brian Mikkelsen.