TV 2-film vinder reklame-VM efter 307 millioner visninger verden over
TV 2s film 'Alt det vi deler' har netop vundet guld i Cannes Lions - reklamernes svar på VM i Cannes i Frankrig.
- Vi havde overhovedet ikke regnet med, at den ville nå de højder.
Sådan siger Jacob Weinreich, marketingschef hos TV 2, som var med til at skabe filmen 'Alt det vi deler' sammen med reklamebureauet &Co.
Den blev lanceret på TV 2 fredag den 20. januar 2017 og galoperede derefter videre ud i verden med så meget fart, at den i dag er blevet vist 307 millioner gange på verdensplan. I øvrigt blev den lanceret samme dag, som Donald Trump blev indsat som præsident i USA.
Tirsdag aften blev den så hædret ved reklamefilmens svar på VM i Cannes i Frankrig. Det skete ved Cannes Lions-showet, hvor TV 2 og &Co var taget ned for at modtaget prisen i kategorien 'cyber - social media'.
TV 2 vandt prisen foran konkurrenter som Coca-Cola, Adidas, Netflix, Heineken, McDonald's og mange andre. I alt var der 260 konkurrenter i kategorien.
Ægte og fair
Den tre minutter lange film blev optaget over en 11 timer lang dag, hvor der blev lagt vægt på, at de medvirkende ikke måtte være skuespillere og ikke kende hinanden.
Det gav filmen en følelse af ægthed og nærvær, som er en del af nøglen til succesen.
- Vi anede faktisk ikke, hvad vi ville få i kassen den dag, vi optog. Da dagen var omme, havde vi 35 timers råmateriale fra fire kameraer, og vi krydsede fingre for, at vi havde fået de rigtige optagelser, siger Jacob Weinreich.
Mobiler var bandlyst for alle undtagen de unge, som blev tilladt et elektronisk fix i løbet af den lange dag.
- Vi ville fokusere på det almene, som alle kan relatere til, såsom at at lede efter kærligheden, eller hvordan man bedst opdrager sine børn. Filmen minder os om, at vi alle har meget til fælles, og det har vi brug for at blive mindet om, siger Vicky Wassmann Dahi, brandingchef på TV 2, og fortsætter:
- Verden er blevet mere delt og polariseret med holdninger, som kan føles mere sort-hvide. Filmen går den anden vej og minder os om fællesskabet - og det fællesskab vil TV 2 relatere til.
En vanvittig fredag
Jacob Weinreich og Vicky Wassmann Dahi kan begge huske den fredag i januar, hvor der blev trykket på knappen, og filmen blev udgivet.
- Vi slap den ud kl. 11.00, og det var fuldstændigt vildt, hvordan den stak af. Vi sad og fulgte med og kunne se, hvordan den blev delt og delt. Efter få timer kunne vi konstatere, at den kunne noget helt særligt, siger Jacob Weinreich.
- Det var vildt spændende, da den blev sendt ud. Tælleren talte bare opad og blev meget hurtigt vildt høje, siger Vicky Wassmann Dahi.
Se den fulde 'Alt det vi deler'-film herunder.
For TV 2 har det været afgørende, at det er budskabet i filmen, som der blev fokuseret på. Derfor har TV 2 også accepteret, at filmen er blevet delt på mange forskellige platforme uden for tv-stationen.
Og det er der en helt særlig grund til, forklarer Jacob Weinreich:
- Vi lod bevidst andre løbe med den, for det giver en renhed, hvor seeren har paraderne nede og vil frembringe følelser og få en ekstrem stærk visning. Det tror jeg, er en del af nøglen til, at den er nået så bredt ud, siger han og peger på, at filmen er blevet delt over seks millioner gange på verdensplan.
- Det må nærmest være historisk, siger han.
Selvom det er et halvt år siden, filmen kom ud, modtager Vicky Wassmann Dahi næsten hver dag en henvendelse fra nogen, som vil gentage eksperimentet i filmen.
- Det kan være en kunstner i Amsterdam eller en organisation i Uganda. Det hele handler om kærligheden, og alle er så positive i deres henvendelser, siger hun.
Delt af kendte
Netop delingerne kan være af afgørende betydning, når en film skal gå viralt og sprede sig på nettet. Der fik 'Alt det vi deler'-filmen fornem hjælp af flere internationale stjerner.
Den amerikanske talkshow-vært Ellen DeGeneres delte den på sin Twitter-profil.
Den canadiske premierminister Justin Trudeau delte den også på sin Twitter-profil.
Den britiske milliardær og ejer af Virgin-koncernen Richard Branson delte den også.
Derudover delte Rufus Gifford, Sarah Silverman, Nikolaj Coster-Waldau og mange flere filmen på sociale medier. Ligeledes skrev medier fra USA, Belgien, Australien, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Kina, Malaysia, Sydafrika og mange flere også om filmen.