Ledsmerter førte til en lys idé i supermarked: - En genial opfindelse

En hverdag fyldt med ledsmerter fik Gitte Freudendal til at tænke i løsninger - og hun fandt én.

Du kender det formentlig godt. Den bevægelse, du er nødt til at lave, når du skal løfte din kurv fyldt med madvarer op til båndet i supermarkedet.

50-årige Gitte Freudendal kender alt til det, og oveni den anstrengende manøvre skal tilføjes en sygdom, der gør hendes led ømme. 

- Jeg kan bare ikke løfte min kurv op en dag, jeg er nede for at handle, og har puttet for mange varer ned i den. Og da jeg kommer hen til båndet, tænker jeg, uh, jeg kunne ikke få den op, fortæller Gitte Freudendal.

Det fik hende til at tænke i løsninger.

- Der skulle være noget i supermarkedet, som løftede mine varer op til båndet, siger hun.

Opstod ved hævesænkebordet

Umiddelbart en simpel idé, men produktet fandtes ikke, før Gitte Freudendal kom på det en dag, hun sad på sit kontor ved et hæve-sænkebord.

- Jeg tænkte, at den der funktion, der kører op og ned, det kunne man bygge ind i en søjle, og på denne her søjle, der kunne man faktisk sætte et bærestykke. Og det var jo faktisk den her lille truck, jeg havde forestillet mig, da jeg stod nede i butikken, fortæller Gitte, mens hun bevæger armene op og ned for at vise funktionen.

Med hjælp fra en god ven fik hun produceret en prototype, og herefter var idéen ført ud. Aggregatet med navnet Easyshopperen blev installeret i det første supermarked sidste år.

- Jeg var så rævestolt. Altså, så enormt super glad. Det var som en baby, altså det er jo min lille baby. Det var helt vildt fedt, fortæller Gitte Freudendal begejstret.

- Bare det var mig, der havde opfundet den

12 butikker fordelt over hele Danmark har indtil videre købt og fået installeret Gitte Freudendals opfindelse. Én af de dem er Hans Olesens MENY i Viby Sjælland. 

Selvom "kurveløfteren" ikke er gratis, men koster omkring 12.000 kroner, tror han på projektet.

- Det er ikke sikkert, vi kan tjene pengene ind lige på en måned, men jeg tror, at efter et år kan vi måske få x-antal kunder mere, som er tilfredse, siger Hans Olesen.

 Produktet falder på et tørt sted og er noget, som, Hans Olesen mener, har manglet i supermarkederne.

- Jeg synes, det er en genial opfindelse, og jeg tror, det vil hjælpe rigtig mange kunder. Især dem, der måske har lidt dårlig ryg eller har gigt eller lignende, siger den begejstrede købmand.

Fra sekretær til opfinder

At Gitte Freudendal sådan skulle kaste sig ud i opfindelsens kunst, lå ikke umiddelbart i kortene. Hun beskriver sig selv som idérig, men hun er ikke opfinder. Derimod er hun salgssekretær, og dét job har hun måtte beholde for at få råd til dagligdagen. De fleste ville kunne gøre det, mener hun. Men det kræver dedikation.

- Det er jo ikke rocket science, som jeg plejer at sige, men man skal jo selvfølgelig ha’ lyst til at gå ind i det. Det har da været en lang, sej kamp et eller andet sted. Man kommer ikke sovende til det. Det gør man ikke, afslutter Gitte Freudendal.