Nyheder

Kommentator efter lukning af Skat: - Nedlæg Skatteministeriet

Når Skat næste år erstattes af syv nye styrelser, bør man samtidig nedlægge Skatteministeriet. Det mener politisk kommentator Michael Kristiansen.

Oprettelsen af syv nye styrelser, der skal erstatte det nuværende Skat, skal ikke være ikke den eneste omstrukturering på området. Ifølge politisk kommentator Michael Kristiansen kan politikerne ligeså godt tage skridtet fuldt ud og lukke Skatteministeriet.

- Man kunne lidt drillende sige, at når nu det her er gennemført, så kunne man godt nedlægge Skatteministeriet, sagde Michael Kristiansen i TV 2 NEWS-programmet Tirsdagsanalysen.

Løkke: Nok er nok

På tirsdagens pressemøde med både skatteminister Karsten Lauritzen (V) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) talte begge om, at befolkningens tillid til Skat var ved at smuldre.

- Nok er nok. Vi skal have genoprettet danskernes tillid til skattevæsenet, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Intet tyder dog på, at en nedlæggelse af Karsten Lauritzens ministerium skulle være en del af regeringens genopretningsplan, og ifølge politisk kommentator Peter Mogensen giver det god mening at bevare ministeriet, ikke mindst fordi så meget lovgivning udspringer derfra.

Men netop fordi det i høj grad handler om administration, ville det være naturligt at placere skatteministeriet som en afdeling i et andet ministerium, mener Michael Kristiansen.

- Ja, det er et administrativt ministerium, og derfor ville det næste naturlige administrative skridt være at lægge det ind under et af de andre ministerier.

Se mod Finansministeriet

Her kunne et oplagt bud, ifølge Kristiansen, være Kristian Jensens finansministerium. Et stort ministerium som i forvejen spiller en stor rolle, når der skal laves skattepolitik i Danmark.

- Ja, skatteministeriet er en stor lovjungle, men når de hårde beslutninger bliver truffet om for eksempel skattereformer, så er det andre ministerier, der er inde over. Så den politiske drivkraft i skatteministeriet er ikke særlig stor, sagde Michael Kristiansen i Tirsdagsanalysen

Se Tirsdagsanalysen på TV 2 Play