Britisk politi sætter navne på to af gerningsmændene

Politiet skød og dræbte tre formodede gerningsmænd lørdag aften. Nu kender vi identiteten på to af dem.

Londons Politi har offentliggjort navne og billeder på to af de tre personer, der stod bag terrorangrebet i London lørdag aften, hvor syv personer mistede livet og 48 blev såret.

Den ene gerningsmand var den 27-årige Khuram Shazad Butt, der var britisk statsborger, men født i Pakistan.

Den anden gerningsmand var 30-årige Rachid Redouane, der hævede at have marokkansk og libysk oprindelse. Han brugte dog også navnet Rachid Elkhdar.

Londons politi skriver, at den formelle identifikation af de to gerningsmænd endnu ikke har fundet sted, men at efterforskere er overbeviste om mændenes identitet.

Var delvist kendt af politiet

27-årige pakistansk-fødte Khuram Shazad Butt var i forvejen kendt af politiet og den nationale efterretningstjeneste. Der fandtes dog ingen efterretninger om, at han planlagde et angreb, hvilket også var årsagen til, at han ikke blev overvåget.

Den anden gerningsmand, 30-årige Rachid Redouane, var ikke kendt af britisk politi.

- Politiet og vores samarbejdspartnere gør alt, hvad vi kan på tværs af landet for at beskytte offentligheden og for at undgå yderligere angreb, siger Mark Rowley, vicedirektør hos London Politi.

Politiet opfordrer stadig folk, der ligger inde med viden om de tre gerningsmænd eller om folkene, der har hjulpet dem, til at henvende sig.

Kørte folk over og stak andre ned med knive

Klokken 22.08 lokal tid lørdag aften kørte en lejet, hvid Renault over London Bridge. I bilen sad de tre gerningsmænd. De forlod kørebanen og kørte op på fortovet for at ramme fodgængere. Adskillige personer blev ramt, før de tre gerningsmænd forlod bilen til fods.

De fortsatte mod Borough Market, et område med flere madboder, hvor de bevæbnet med knive begyndte at stikke adskillige forbipasserende ned.

Efter få minutter blev de tre terrorister mødt af britisk politi. I alt trak otte politibetjente deres våben og affyrede skud på de tre gerningsmænd, der alle blev skudt og dræbt.