Terror i Manchester

Omfattende snyd: Tusinder vil gratis til støttekoncert efter terror

Billetformidler Ticketmaster forsøger at sikre, de rigtige fans får de gratis billetter.

Det skulle have været så godt.

Sangerinden Ariana Grande meldte, at hun vendte tilbage til Manchester for at afholde en velgørenhedskoncert for de sårede og de 22 personer, der efter hendes koncert i Manchester Arena blev dræbt af en selvmordsbomber.

Men allerede kort tid efter annonceringen er planlægningen af koncerten blevet hæmmet.

Over 10.000 mennesker har nemlig forsøgt at snyde sig til gratis billetter ved at påstå, at de var til den første koncert med teenageidolet i byen.

Det sker, efter at arrangørerne torsdag satte en mængde billetter gratis til rådighed for dem, der havde været til Grande-koncerten, hvor bombeangrebet den 22. maj fandt sted. 

Nu har 25.000 mennesker søgt om at få fingrene i de gratis billetter - og det til trods for, at der kun var omkring 14.000 fans til den omtalte koncert.

- Vi gør, alt hvad vi kan for at sikre, at billetterne rent faktisk går til de aktuelle fans, skriver Ticketmaster, der formidler billetterne, i en pressemeddelelse.

I alt har omkring 35.000 ekstra billetter - foruden de 14.200 gratis billetter, der er afsat til deltagerne i den første koncert, været sat til salg. Alle billetter var solgt på seks minutter.

Videresalg bremser jagten

Udover at personer udnytter muligheden for at skaffe sig gratis billetter til velgørenhedskoncerten, der finder sted om to dage, bremser videresalg af billetterne processen til at finde de korrekte deltagere.

- Vi vil ikke stoppe, før vi har så mange ægte fans som muligt til koncerten, skriver Ticketmaster.

Til koncerten på cricketbanen 'Old Trafford' ved Manchester får Ariana Grande følgeskab af blandt andre Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Take That, Usher og Miley Cyrus.

Der er plads til 50.000 tilskuere på stadionet, og overskuddet går til en Røde Kors-indsamling, der støtter ofrene for angrebet og deres pårørende. Ifølge organisationen forventer man at samle mindst 17 millioner danske kroner ind.

Også kørselstjenesten Uber vil donere penge ved koncerten. Prisen for hver eneste tur, som en Uber-bil kører til og fra koncerten, vil selskabet donere til We Love Manchester Emergency Fund.

Se støttekoncerten på TV 2 søndag klokken 22.30.