Nyheder

Jørn mistede først sit ben og siden hen sin erstatning

Jørn Buch vågnede fra narkose efter en kræftoperation og opdagede til sin store overraskelse, at han manglede et ben.

Jørn Buch fra Haderslev er blevet dømt til at skulle betale en erstatning tilbage til Patienterstatningen.

Først havde den pensionerede lektor ellers fået 271.000 kroner i erstatning for en kræftoperation, der kostede ham det ene ben.

Jørn Buch ankede dog erstatningens størrelse, men han endte i stedet med at skulle betale erstatningen tilbage.

- Jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at man først tildeler en person en erstatning og kort tid efter, så ændrer man på det, og får nogle læger til at erklære, at det (at miste benet, red.) må man regne med, det var et hændeligt uheld, siger Jørn Buch.

Beløbet, som han skal betale tilbage, løber nu samlet op i 320.000 kroner. For foruden erstatningen skal han også betale Patientankenævnets sagsomkostninger.

Manglede til sin overraskelse et ben

I 2014 blev Jørn Buch lagt i narkose, da han skulle opereres for kræft, men da han vågnede op igen, var det uden det venstre ben.

- Jeg kan ikke huske det helt præcist, men der gik i hvert fald nogen tid, inden det gik op for mig, at jeg ikke havde et ben, siger han.

Jørn Buchs sag giver da også stof til eftertanke i Regionernes Patienterstatning, hvor bestyrelsesformand Poul-Erik Svendsen (S) opfordrer til, at man ser på reglerne på området.

- Når man har en sag, hvor en patient har fået udbetalt et beløb for en del af sin sag, og så anker noget andet i sin sag, så skal man ikke kunne miste det, man har fået udbetalt, og som man har indrettet sin tilværelse efter, siger Poul-Erik Svendsen.

Ministerium vil rette lovgivning til

Sundhedsministeriet oplyser i en mail til TV 2, at der var en drøftelse af problemstillingen med sager, hvor patienter skal betale erstatninger tilbage, på et ordførermøde den 17. maj, men at der endnu ikke opnået enighed om en løsningsmodel eller finansieringen.

Der venter derfor flere politiske drøftelser om området.

Jørn Buch vil tænke sig grundigt om, inden han beslutter sig for, om han vil anke sin sag  til landsretten.

- Jeg er stadig lidt i chok over, at det overhovedet kan ske i vores samfund. Min tillid til vores retssystem den har fået et ordentligt gok, det vil jeg åbent erkende, siger Jørn Buch.