Nyheder

V-politiker til chefredaktør: - Det er temmelig pinligt

Venstres Jakob Engel-Schmidt anklager Politiken for manglende dokumentation i en kritisk artikel om udlændingeminister Inger Støjberg.

Den er gal med dokumentationen. Det var budskabet fra Venstres Jakob Engel-Schmidt, da han søndag sad overfor Politikens chefredaktør Christian Jensen i medieprogrammet Presselogen på TV 2 NEWS.

I flere dage har Politiken beskrevet, hvordan udlændingeminister Inger Støjberg af sine embedsmænd var blevet advaret mod at udsende en instruks, der ville tvangsadskille de såkaldte 'barnebrude' fra deres voksne mænd, mens de opholdt sig på de danske asylcentre.

Instruksen blev siden kendt ulovlig af ombudsmanden, men spørgsmålet i Politiken har kredset om, hvorvidt Inger Støjberg på egen hånd handlede i modstrid med rådgivningen fra sine embedsmænd.

Blandt andet omtalte Politiken en specifik mail, der skulle være tilgået toppen i ministeriet, og som på skrift advarede Inger Støjberg om, at instruksen var ulovlig.

Mailen er uinteressant

Flere Venstre-folk, blandt andre ministerens særlige rådgiver Mark Thorsen, har dog på Twitter ladet forstå, at en mail med det indhold slet ikke findes, og dermed mangler Politiken dokumentation for sin historie, lyder anklagen.

Chefredaktør Christian Jensen indrømmede i Presselogen, at avisen ikke er i besiddelse af den pågældende mail, men har fået den refereret ”af flere centrale kilder.”

Det var dog ikke godt nok for Jakob Engel-Schmidt. Han har selv læst den omtalte mail, og ifølge ham har den intet med sagen at gøre.

- Mailen er komplet uinteressant. Den indeholder to og en halv linje med en række faktuelle spørgsmål, og det har intet at gøre med hverken ulovligheder eller instrukser eller andet. Jeg synes, det er temmelig pinligt for Politiken, at du sidder og indrømmer, at I ikke har set mailen, at I har hørt det fra andenhåndskilder, sagde Jakob Engel-Schmidt i Presselogen.

Påstand mod påstand

Christian Jensen afviste kritikken med henvisning til, at Politikens journalister har fået indholdet bekræftet af flere anonyme kilder. Han opfordrede i stedet Jakob Engel-Schmidt til at offentliggøre mailen.

- Vi ved fra centrale kilder, at det har været intentionen hele vejen op igennem systemet at advare ministeren. Vi ved også fra centrale kilder, at der foreligger en mail, der har intention om at advare ministeren. Det bestrider du, og det er påstand mod påstand, og jeg siger bare: Lad os få den påstand afgjort og læg da den mail frem, sagde Christian Jensen i Presselogen.

Det ville Jakob Engel-Schmidt dog ikke. Han opfordrede i stedet Christian Jensen til at trække historien om mailen, hvis den på et tidspunkt på anden vis skulle blive offentliggjort.

Se Presselogen på TV 2 Play her