Nyheder

Kronprinsen inviterer danskerne med på en løbetur

Kronprins Frederik inviterer alle danskere med på et royalt løb i anledning af sin 50-års-fødselsdag næste år.

Fredag fylder kronprins Frederik 49 år, men han er allerede gået i gang med at planlægge sin runde fødselsdag til næste år. Ikke helt overraskende har Kronprinsen valgt, at sport skal indgå som en stor del af hans 50-års-fødselsdagsfejring.

Den 21. maj 2018 afholder han nemlig et løb med titlen 'Royal Run', hvor du har mulighed for at løbe med i byerne Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Royal Run

Hvem: I anledning af sin 50-års-fødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til 'Royal Run' sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Hvad: Royal Run er for alle danskere uanset løbeerfaring. Man kan vælge at gå eller løbe med på en af de to distancer: 'One Mile' (1,609 km) eller 10 km.

Hvor: Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Der er forskellige starttidspunkter for hver by, og Kronprinsen løber med i alle byer. 

Hvornår: 'Royal Run' foregår den 21. maj 2018. Tilmelding kan ske på royalrun.dk fra torsdag 26. oktober 2017.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg fylder 50 år i 2018, og jeg kunne godt tænke mig at dele den dag med så mange som muligt i hele Danmark. I og med, at jeg er rigtig glad for fysisk udfoldelse, bevægelse og løb, fandt jeg frem til - med en masse gode arrangører og andre gode folk fra sportsverdenen - at lave et løb, der rækker længst ud til folk, siger kronprins Frederik.

Kronprins Frederik løber i fem store byer i Danmark i anledning af sin 50 års fødselsdag i 2018 Video: Simone Kirstine Hansen

Kronprinsens rolle bliver særdeles aktiv

Til 'Royal Run' kan man i hver by løbe enten 1,6 (den såkaldte 'Royal Run', red.) eller 10 kilometer, og Kronprinsen håber på, at han kan få både unge og gamle, rutinerede og urutinerede løbere med. Uanset hvilken by man vælger at løbe i, kan man få lov at løbe med ham. 

- Min rolle bliver særdeles aktiv. Jeg har faktisk allerede planlagt, at jeg kan nå at løbe alle løbene, siger Kronprinsen. Det første løb starter tidlig formiddag i Aalborg, dernæst kommer Aarhus, Esbjerg, Odense og til sidst København, og kronprins Frederik løber altså med i alle byer.

Vil gerne lokke børnene med

Måske kan man endda få lov til at møde resten af kronprins Frederiks familie, han vil i hvert fald gøre sig umage for at få børnene Christian, Isabella, Vincent og Josephine med.

- Jeg vil nok lige stille dem op på rad og række og høre dem, om ikke der er behov for assistance til mig. Det vil være godt for dem alle sammen at løbe den lille rute, siger han og tilføjer, at hans hustru kronprinsesse Mary også vil blive tilbudt at løbe med.

Han vurderer dog med et lille smil, at det vil være smartest at få børnene med først, så de kan lægge maksimalt pres på deres mor.

Humøret oppe og vægten nede

Kronprins Frederik har et helt år til at vænne sig til tanken om at blive 50 år, hvilket sker den 26. maj 2018. Lige nu har han det dog ganske udmærket med at nærme sig de 50, selvom det kan være en alder, der er svær for nogen.

- Jeg har det faktisk rigtig fint med at skulle fylde 50 år, blandt andet fordi jeg holder mig i god form og har nogle mål, jeg sætter. Det har jeg haft de seneste år. Det holder faktisk humøret oppe og vægten nede, og det gør, at fornemmelse for tid og alder egentlig ikke præger mig i den forstand - i hvert fald ikke mentalt, siger Kronprinsen.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.