Nyheder

Roger Moore er død

Med syv film er han den skuespiller, som har spillet James Bond flest gange. Nu er Roger Moore død.

Roger Moore, der er bedst kendt for sin rolle som James Bond, er død. Han blev 89 år.

Det oplyser hans tre børn i en pressemeddelelse på Twitter:

- Det er med tunge hjerter, at vi må meddele, at vores far, Sir Roger Moore, døde i dag i Schweiz efter en kort, men brav kamp mod kræft.

Den britiske skuespiller slog først igennem i rollen som Simon Templar i tv-serien ’Helgenen’ fra 1962-1969. Herefter spillede han sammen med amerikanske Tony Curtis i serien ’De uheldige helte’ i 1971.

Men han gjorde sig især bemærket i rollen som James Bond, som han overtog efter Sean Connery i 1973 i filmen ’Live and let die’, og han medvirkede i alt i syv film som den hårdtslående agent: ’The man with the golden gun’ (1974), ’The spy who loved me’ (1977), ’Moonraker’ (1979), ’For your eyes only’ (1981), ’Octopussy’ (1983) og ’A view to a kill’ (1985).

Med syv film er han den skuespiller, som har spillet James Bond flest gange.

Se eller gense Roger Moores første James Bond-film 'Live and let die' onsdag klokken 22.40 på TV 2. Den næste film i rækken 'The man with the golden gun' vises på TV 2 CHARLIE fredag kl. 20.50.

Moore optrådte første gang som James Bond i 1973, i filmen 'Live and Let Die'.

Første Bond-skuespiller død

Roger Moore er den første James Bond-skuespiller fra de originale film, som er afgået ved døden.

Det er det engelske produktionsselskab EON Productions, som har produceret alle James Bond-film siden den første film ’Dr. No’ fra 1962. Filmene er blevet distribueret af Metro-Goldwyn-Mayer.

Han var også den ældste James Bond, da han spillede sin sidste rolle i en alder af 57 år. 

Gennemsnitsalderen for James Bond-skuespillere er i øvrigt 38,5 år.

Tak, far!

Roger Moore var ifølge sine børn omgivet af kærlighed til sit sidste. Men det var ikke kun på hjemmefronten, han var elsket.

- Vi ved, at vores egen kærlighed og beundring vil blive fordoblet mange gange over hele verden af mennesker, der kendte til hans film, hans tv-programmer og hans dedikerede arbejde for UNICEF, som han betragtede at være hans største præstation, skriver familien og forklarer, at deres far i mange år fortsatte på scenen på grund af den store støtte fra hans far.

- Tak, far, fordi du er dig og for at være en særlig person for så mange mennesker.

Den britiske skuespiller efterlader sig en kone, dansk-svenske Kristina Tholstrup, som han var gift med siden 2002, og tre børn, Deborah, Geoffrey og Christian.

Ægteskabet med "Kiki" Tholstrup bragte ham tæt på det danske kongehus. Han var blandt andet med til Prins Felixs dåb i 2002, kronprins Frederiks bryllup med Mary Donaldson i 2004 og Prins Joakims bryllup med Marie Cavallier i 2008.

I henhold til Roger Moores eget ønske afholder familien en privat begravelse i Monaco.

Kendte begræder Roger Moores død

Flere kendte personer har offentligt givet deres kondolencer til familie og fans oven på Roger Moores død. 

Den australske skuespiller Russell Crowe skriver på Twitter, at han 'elskede Roger Moore'. Han tilføjer også, at han som 10-årig klædte sig ud som Simon Templar, som var den karakter, Roger Moore spillede i tv-serien 'Helgenen'.

Reality-stjernen Kris Jenner og mor til Kim Kardashian skriver på Twitter, at Roger Moore 'var den ultimate James Bond og tanker og bønner går til familien'.

Den engelske tv-vært Piers Morgan kalder Roger Moore for 'en vidunderlig skuespillere og en herlig mand'.

 Musical-kongen Andrew Lloyd Webber sender en personlig hilsen.

Den engelske gruppe Duran Duran lavede titelsangen til James Bond-filmen 'A view to a kill', som var den sidste Roger Moore medvirkede i. 

Den amerikanske skuespillerinde Mia Farrow skriver på sin Twitter-profil, at 'få er så venlige og givende som Roger Moore. Tanker til familie og venner. Du vil også blive savnet af UNICEF'.

Den amerikanske skuespiller Bryan Cranston, kendt fra tv-serien 'Breaking Bad', skriver på Twitter, at han er trist over nyheden om Roger Moores død. 'Havde en god snak med ham om skuespil for seks måneder siden', skriver han.