Nyheder

Medier afviser kritik af sexchikane-historien fra Nyborg

Et mandligt byrådsmedlem mener, at han er et offer i en sag om sexchikane i Nyborg byråd. Mediechefer afviser kritikken i Presselogen.

Historien begyndte tirsdag på det socialdemokratiske site PioPio, hvor Sonja Marie Jensen skrev indlægget "Du knalder dig nok til tops", hvor hun skriver, at "seksuelle tilnærmelser og hånlige kommentarer om ens alder, udseende og privatliv desværre er hverdagskost".

Den historie ender både hos TV 2 Fyn, i TV 2 Nyhederne og på TV2.dk.

I indlægget nævner hun dog ingen navne, og derfor sidder flere af hendes kolleger i byrådet tilbage med en følelse af at blive hængt ud i pressen uden mulighed for at forsvare sig. Blandt andre byrådsmedlem Kaj Refslund føler sig som et offer efter kollektive anklager om sexchikane.

- Der er 19 mand, som på den måde bliver udsat for kollektiv kritik. Problemet er, at det er et meget stærkt fokus, der bliver rettet her. Men jeg bliver taget som en kollektiv gruppe, som det mandlige medlem i Nyborg Byråd. Det finder jeg mig meget hængt ud for, siger Kaj Refslund, byrådsmedlem for Venstre i Nyborg Kommune, i Presselogen.

Kaj Refslund er tidligere blevet bakket op af byrådsmedlem Frits Christensen (S). Han føler sig også mistænkeliggjort af indlægget og mener, at tilliden mellem kollegaerne har taget skade. Han frygter, at den daglige gang i byrådet nu kan ændre sig.

Medier afviser kritikken.

Hos TV 2 afviser Nyhedschef Jacob Kwon kritikken fra Kaj Refslund.

- Jeg forstår ikke, hvorfor Kaj Refslund føler sig som et offer. Der er ingen, der peger en finger mod ham, siger Jacob Kwon, nyhedschef på TV 2.

Tv 2 har talt med et andet byrådsmedlem i Nyborg, der bekræfter Sonja Marie Jensens historie. Men for Jacob Kwon er det vigtige i denne sag ikke navne.

- Det er ikke interessant for os at vide, HVEM det er, der har gjort det. Det interessante er fænomenet, hvor man som ung, kvindeligt byrådsmedlem skal finde sig i ting, som mandlige byrådsmedlemmer ikke skal finde sig i, siger Jacob Kwon.

Den udlægning møder opbakning hos DR.

- Jeg er også forundret over, at Kaj Refslund udpeger sig som offer her, siger Anne-Marie Dohm, Direktør hos DR Danmark. For det er jo helt åbenlyst, at han havde mulighed for at hjælpe offeret i denne sag.

- Den information, som Sonja Marie Jensen bringer frem her, er ualmindelig relevant. Hun skal have lov til at komme med sin historie uden at skulle udpege eller dokumentere, at det er sket. For sagen er, at det er utroligt svært at dokumentere det, som Sonja Marie Jensen siger. Det er problemet med sexchikane, siger Anne-Marie Dohm.