Nyheder

Efter rødt stævnemøde: - En rejse er begyndt

Selv om der blev luftet politiske uenigheder, så var tirsdagens møde i den røde lejr ”et klogt træk”. Det mener politisk kommentator Peter Mogensen.

Smilene sad der, og det samme gjorde de venskabelige toner, da partilederne for de fem røde partier på Christiansborg i dag kom ud efter et fælles møde hos Mette Frederiksen.

- Der skal ikke være et decideret fælles politisk projekt. Vi er fem forskellige partier. Men det, vi kan forenes om, vil vi selvfølgelig forenes om, sagde Mette Frederiksen efter mødet.

En klar skillelinje mellem partierne er dog udlændingepolitikken, hvor Socialdemokratiet står alene overfor SF, Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre, der alle ønsker en anden udlændingepolitik end den nuværende, hvis magten skifter efter næste valg.

Men trods de åbenlyse uenigheder, så sender dagens møde et godt signal. Det sagde politisk kommentator Peter Mogensen i NEWS-magasinet Tirsdagsanalysen.

- Det at sidde i et lokale sammen er en god ting for den røde blok og for Mette Frederiksen. Faren er, at de ikke bliver enige på mange områder, men i dag var en god dag. Det er en rejse, der er begyndt frem mod en valgdag, sagde Peter Mogensen, der kaldte det et ”klogt træk” at holde mødet.

Går efter ren S-regering

Det er første gang i 15 måneder, at Uffe Elbæk, Pia Olsen Dyhr, Mette Frederiksen, Pernille Skipper og Morten Østergaard mødes samlet til politiske drøftelser.

Mødet varede i over en time, men trods intentioner om et bedre politisk klima, så er det stadig Mette Frederiksens plan at danne en ren socialdemokratisk regering, hvis der er rødt flertal efter næste valg.  Det er i hvert fald vurderingen fra politisk kommentator Michael Kristiansen.

- Den der virkede mindst optaget af det møde, det var da Mette Frederiksen.

- Det siger jo også meget tydeligt, at hendes analyse af, hvordan hun skal vinde næste valg, det er, at hun skal gå alene. Hun skal ikke deponere sin politiske frihed hos nogle af de partier, der har tænkt sig at pege på hende, og det er selvfølgelig vidtgående, sagde Michael Kristiansen i Tirsdagsanalysen.

Se Tirsdagsanalysen på TV 2 Play her