Nyheder

Årets bedste dag for danske øko-køer - se dem springe her

I dag bliver de økologiske køer lukket ud på marken for første gang efter en lang vinter i stalden.

Det var med glade spjæt og højlydte brøl køerne spænede ud på marken, da de blev lukket ud fra stalden efter en lang vinter  i Kirke Hyllinge i dag.

- Det er jo en speciel begivenhed, for det er jo kun i dag, at køerne løber og springer glade omkring. I morgen går de jo stille og roligt ud på marken igen, siger Johan Frederiksen.

Mange tilskuere fulgte med, da landmand Johan Frederiksen lukkede køerne ud. De var nemlig inviteret med til året store Økodag. Den tilbagevendende begivenhed, som Økologisk Landsforening står bag, er blevet året største nationale øko-event med omkring 250.000 tilskuere landet over.

- Vi er kommet ud for at se køerne komme på græs og se en rigtig gård. Det har vi aldrig prøvet før, fortæller Mette Olsen, Specialist, Københavns Kommune, der har taget sin datter med til begivenheden.

Danmark er verdens økologi-nation nummer ét

Danskerne er det folk i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Sidste år var detailomsætningen på økologiske fødevarer på omkring 9,5 milliarder kroner.

Den første Økodag blev afholdt i 2005 med 10.000 gæster. Siden da har mere end 1.200.000 besøgt gårdene for at være med til at lukke de økologiske køer ud på frisk græs.