Nyheder

Trods voldsom kritik: Chefredaktør forsvarer slaveri-læserbrev – hvad mener du?

Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen kom i strid modvind i Presselogen på grund af læserbrev, der hylder slaveriet.

Nej, nej, nej og et enkelt ja. Sådan fordelte svarerne sig fra de fire mediechefer i Presselogen, da de søndag på TV 2 NEWS blev spurgt til, om de ville bringe et læserbrev, der hyldede slaveriet.

Chefen, der svarede ja, var Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen, der i onsdags lagde spalteplads til Bent Pedersens læserbrev med overskriften ”Slaveriet var en gave”.

Bent Pedersen anførte blandt andet, at ”slaveriet var det bedste, der er hændt for de sorte afrikanere”, en befolkningsgruppe han betegnede som ”urmennesker” og ”middelalderlige skabninger”.

Racisme

Åbenlys racisme, som aldrig skulle have været bragt, lød det blandt andre fra Politikens chefredaktør Anne Mette Svane, der blev bakket op af TV 2’s nyhedsdirektør Mikkel Hertz og Lea Korsgaard, der er chefredaktør på Zetland.

Men trods kritikken så stod Poul Madsen fast.

- Jeg synes, det er helt forfejlet, hvis vi i medierne kun vil bringe de synspunkter, som passer ind i en bestemt ramme.

- Det, der er det morsomme, det er, at når vi så når frem til, at der er nogen, som mener noget ”meget mærkeligt” set fra vores fine babelstårne på Rådhuspladsen, så siger vi ”ud af debatten med dem”. Og når det så viser sig, at folk stemmer på en anden måde, end I havde regnet med, så bliver I overraskede, lød forsvaret fra Poul Madsen.

Den forklaring satte gang i debatten, men hvad mener du? Er det i orden, at Ekstra Bladet bragte Bent Pedersens læserbrev?

Se Presselogen på TV 2 Play her

Afstemning

Er det i orden, at Ekstra Bladet bragte Bent Pedersens læserbrevs hyldest til slaveriet?