Udland

USA angriber syrisk militærbase

USA har i nat affyret mere end 50 Tomahawk-missiler mod en syrisk luftbase.

Det sker som en modreaktion på tirsdagens formodede giftgasangreb i den syriske by Idlib, som den syriske regering mistænkes at stå bag.

Få hele overblikket over sagen her.

Rusland frigiver videoer af syrisk luftbase efter angreb

Rusland har frigivet en række dronevideoer, som er filmet kort efter de amerikanske angreb på luftbasen Ash Sha'irat nær Homs i Syrien.

Tyrkiets præsident: Brug for flere angreb for at beskytte syrisk befolkning

USA's angreb på en syrisk luftfartsbase natten til fredag er et skridt i den rigtige retning, men der er behov for flere for at beskytte folket i Syrien. Det mener Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, skriver Reuters.

Aktier på missil-fabrikant stiger

Aktierne på missilfabrikanten Raytheon stiger med 2,1 procent efter nattens amerikanske angreb, skriver Reuters. Raytheon producerer de Tomahawk-missiler, som amerikanerne brugte under angrebet.

Offer for giftgas: - De prøver at narre os ved at sige, at nu har de da gjort noget

Et offer for det formodede giftgasangreb i Syrien udtaler nu, at USA’s modangreb hjælper på smerten, men at verdenssamfundet prøver at narre syrerne.

Løkke: Godt med en præsident, der sætter handling bag ord

- Der er et enkeltstående og afmålt reaktion på det vi så 4. april, som var et tragisk angreb på civile.
- Det er godt med en amerikansk præsident, der sætter handling bag sine ord, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om angrebet i Syrien på en kort pressebriefing.

Assads kontor: Angreb var hensynsløst og uansvarligt

En talsmand fra den syriske præsident Bashar al-Assads ministerkontor fordømmer det amerikanske luftangreb. Han kalder angrebet hensynsløst og uansvarligt. Det skriver AP.

Syrisk statsmedie: Fire børn blandt de dræbte

Et statsejet, syrisk nyhedsbureau skriver ifølge Reuters, at det amerikanske luftangreb har dræbt ni civile i områder nær luftbasen. Her skulle der angiveligt være fire børn iblandt ofrene. Dødstallet er ikke bekræftet fra anden side.

Rusland vil opruste det syriske luftforsvar

En talsperson fra det russiske forsvarsministerium oplyser ifølge nyhedsbureauet AP, at Rusland nu vil hjælpe Syrien med at opruste landets luftforsvar. Det skal sørge for at beskytte den 'mest sensitive infrastruktur'.

Putin indkalder til møde i sikkerhedsråd

Ruslands præsident Vladimir Putin vil indkalde til et møde i sit sikkerhedsråd senere fredag for at diskutere USAs angreb i Syrien, siger hans talsmand Dmitry Peskov ifølge Reuters. 

Bred opbakning til Trump efter missilangreb

De tre europæiske stormagter, Tyskland, Frankrig og Storbritannien, bakker op om USA’s præsident Trumps beslutning om at bombe militært mål i Syrien i nat. Læs flere internationale reaktioner her.

EU vil samarbejde med USA for at stoppe vold i Syrien

EU-præsident Donald Tusk udtaler, at angrebet i Syrien var en 'nødvendig beslutning' for at komme kemiske angreb til livs. Han understreger, at EU står klar til at bistå USA i kampen mod vold i Syrien. 

Frankrigs præsident indkalder til krisemøde

Den franske præsident Hollande indkalder til krisemøde efter det amerikanske angreb i Syrien. Der skal diskuteres, hvordan Frankrig skal forholde sig defensivt fremadrettet.

Lavrov: Rusland vil afkræve redegørelse om angreb fra USA

Den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov siger ifølge Reuters, at luftangrebet minder om USA's angreb i Irak i 2003, der skete uden FN's godkendelse.

- I det mindste bragte de (USA, red.) en smule bevis for dagen dengang, siger han.

Derudover vil Rusland afkræve en redegørelse fra USA om angrebet.

Frankrig blev underrettet før angreb

Den franske udenrigsminister Jean-Marc Ayrault oplyser, at Frankrig var et af de lande, som blev underrettet om angrebet, inden det fandt sted. 

Iran fordømmer angreb

Mens mange vestlige lande bakker op om det amerikanske angreb på en syrisk luftbase, fordømmer Iran på det kraftigste angrebet, skriver nyhedsbureauet ISNA.

Løkke støtter angreb i Syrien

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen, sender sin støtte til Trump efter nattens militære angreb i Syrien.

Rusland suspenderer aftale med USA

Rusland suspenderer en aftale med USA om at koordinere flytrafikken over Syrien. Suspensionen kommer som en reaktion på USA's missilangreb på en militærbase i Syrien.