Nyheder

Dagrofa splitter supermarkedskæder - direktøren siger op

Meny og Spar skal deles op i to, og i den forbindelse har direktøren for det hele valgt at sige farvel.

Fremover skal Meny og købmandskæden Spar deles op i to forskellige forretningsenheder, og i samme ombæring skal begge supermarkedskæder have ny topchef. 

Det oplyser moderselskabet Dagrofa i en pressemeddelelse.

Jørgen Nielsen, som hidtil har været chef for Spar, Min Købmand, Let-køb og Meny, har nemlig valgt at sige op, selvom Dagrofa stadig kæmper med at få Meny-navnet til at slå igennem.

- Jørgen har haft en væsentlig andel i den meget succesfulde introduktion af Meny-kæden. Han har arbejdet målrettet og dedikeret som ansvarlig for Købmandshuset, og jeg har fuld forståelse for hans beslutning om at forlade Dagrofa, siger Per Thau, som er koncernchef i Dagrofa.

Selv udtænkt planen

Jørgen Nielsen har været i Dagrofa siden 2014, hvor han først stod i spidsen for Superbest, som siden blev til Meny i en stor og dyr satsning, der er Dagrofas forsøg på at vinde slaget på slagmarken for supermarkeder. I 2015 blev han også chef for Spar, Let-Køb og Min Købmand og fik dermed den store opgave at vende underskuddet i de forskellige kæder til overskud.

- Det har været en forrygende rejse med et fantastisk team i Dagrofa, hvor vi med opbygningen af Købmandshuset har formået at styrke købmandskæderne, så de står langt skarpere end før. Næste skridt for Købmandshuset er helt naturligt en opsplitning i mindre forretningsenheder, hvorfor jeg har valgt at opsige min stilling, siger Jørgen Nielsen i pressemeddelelsen.

Overfor Berlingske forklarer Jørgen Nielsen, at han selv har udtænkt planen for opsplitningen af de forskellige kæder.

- Jeg har faktisk selv tegnet billedet af den organisation, der nu er endt med. Og det er foregået på allerbedste vist. Jeg har fået en del jobtilbud, men ikke besluttet mig for, hvad jeg vil, siger han til Berlingske.

Dundrende underskud

Dagrofa har siden 2013 fået trecifrede millionunderskud hvert år, og det er den udvikling, som skal vendes med den nye struktur i Dagrofa, lyder det fra koncerndirektør Per Thau.

- Med denne opsplitning kan vi langt mere målrettet og effektivt understøtte de enkelte kæder, både når det kommer til positionering, sortimentsudvikling og markedsføring, siger koncerndirektør Per Thau i pressemeddelelsen.

Det bliver den nuværende kædedirektør for Spar, Let-køb og Min Købmand, som fortsætter med ansvaret for de tre butikskæder, mens Meny skal have ny direktør. Vedkommende er ifølge Dagrofa allerede fundet, men hvem det er, vil koncernen endnu ikke sætte ord på.