Kronprinsessen rørt til tårer: - Nogle gange kommer det bag på én

En ung pige rørte Kronprinsesse Mary så meget, at hun ikke kunne holde tårerne tilbage.

- Ingen i min familie forstod, hvor værdifuld uddannelse er, og de havde ikke råd til at give mig en højere uddannelse.

Sådan fortalte unge Fatima Farissi i dag, da hun stod over for den danske Kronprinsesse Mary i et slumområde i Bangladesh.

Kom som en overraskelse

Fatima Farissi blev tvunget ud i arbejde, da hun var ni år gammel.

I dag kæmper hun for, at andre børn i slumkvarterer får flere muligheder, og den bedrift fik tårerne frem hos den danske kronprinsesse.

- Nogle gange kommer det bag på en, at man bliver rørt. Som hun stod der og sagde: "Man skal ikke have ondt af os. Vi skal nok klare det", siger Kronprinsesse Mary efter Fatimas fortælling.

Viljestærke skæbner

Kronprinsessen er i Bangladesh sammen med udviklingsminister Ulla Tørnæs for at besøge danske udviklingsprojekter, og i dag gik turen til en børnehave i hovedstaden Dhaka med fokus på uddannelse af områdets børn.

​Børn, der gjorde stort indtryk.

- Jeg er meget imponeret over deres styrke på trods af de udfordringer, de har i hverdagen. Det har været en stor fornøjelse at se det ejerskab, de tager for deres udfordringer. De vil gerne finde de løsninger, der skal til, siger kronprinsessen.

Taknemmelig for at få en stemme

Det var ikke kun kronprinsessen, der blev berørt af Dhakas lokale børn. Hendes besøg betød mindst lige så meget for børnene, som det gjorde for hende.

- Jeg er taknemmelig for, at jeg må fortælle min historie. Det her er et stort problem i vores land, så jeg tænkte, hun måske kan hjælpe os ved at støtte os. Det er jeg meget glad for, siger Fatima Farissi.

Den danske kronprinsesse er nu færdig med et to dage langt besøg i Bangladesh. Her har hun blandt andet også besøgt en dansk markskole, der gratis uddanner kvinder, der lever af landbrug.