Nyheder

Presselogen: Mediechefer tager fejl af overskrifter

I dagens udgave af Presselogen blev paneldeltagerne bedt om at gætte, hvilke overskrifter, der var sande, og hvilke der var fake news.

I lyset af fake news og med udsigt til 1. april lige om hjørnet blev Christian Jensen, chefredaktør på Politiken, Ulla Pors, chefredaktør for TV 2 NEWS, Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information og Erik Bjerager, chefredaktør på Kristeligt Dagblad blev præsenteret for tre overskrifter. De skulle gætte om overskrifterne var sande eller falske.

Særligt overskriften: Polen forsvarer kulindustrien: Stop for ’nye jobdræbende vindmøller’ voldte deltagerne problemer. Alle troede at den overskrift var sand, men det er den ikke.

Ulla Pors, chefredaktør på TV 2 NEWS troede til gengæld ikke på, at 'Kinas regering yder tilskud til frisk luft på dåse', men det gør den kinesiske regering rent faktisk.

Til gengæld var det Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, der havde sværest ved overskriften 'Afrikas befolkning vokser med 70 mennesker i minuttet'. Det mente han ikke. Men den er skam god nok.