Nyheder

Sexdømt 'X Factor' deltager slap for let: - Det havde klædt interviewet med flere kritiske spørgsmål

Det er ikke problemfrit at give sexdømt X-factordeltager taletid i medierne. Det slog chefredaktørerne fast i dagens Presselogen.

Den tidligere 'X Factor'-deltager Mads Christian Lyhne blev onsdag idømt betinget fængsel i 14 dage for at dele børneporno.

Mads Christian Lyhne optog en video af, at en pige der udførte oralsex på ham i februar 2015. Han og pigen var begge omkring 15 år på det tidspunkt. Derefter delte Mads Christian Lyhne billederne på det sociale medie Snapchat med en gruppe venner.

I denne uge talte han så ud i medierne. BT fortalte i en af deres artikler, hvordan Mads Christian Lyhne "græd i retten" og at "nu har han fået sin dom". Og Mads Christian Lyhne sagde også til BT, at han "er blevet dømt for noget, som jeg ikke har gjort".

De kommer til at snakke med ham, som om at han er et offer for sin egen forbrydelse.

Rune Lykkeberg, chefredaktør hos Information

- Det er vigtigt at høre en dømt for at høre hans reflektioner om hans egen idioti. Men jeg kunne godt savne, at man mindede Mads Christian, at han er en forbryder, siger nyhedschef hos Radio24syv Simon Andersen i Presselogen.

- Det er det, jeg savner i disse interviews. At man går hårdere til ham. Men det er vigtigt og fair at høre, hvad han har at sige. Han skal bare en hårdere behandling, end han har fået.

Hos BT mener chefredaktør Jens Grund, at de er kritiske nok.

- Ja, det synes jeg. Han (Mads Christian Lyhne, red.) er reflekterende og ved, at han er en idiot. Det, synes jeg, er fornuftigt at få ud til offentligheden, siger Jens Grund til Presselogen.

Taletid på TV 2

Mads Christian Lyhne stod også frem i Go'morgen Danmark på TV 2 lørdag morgen. 

- Det er væsentligt at tage emnet op. Og jeg synes, at det er ok at interviewe en, der er blevet dømt, siger nyhedschef på TV 2 Jakob Kwon.

- Men jeg synes, at man skal gå kritisk til dem. Jeg synes, at det ville have klædt interviewet (på TV 2) med flere kritiske spørgsmål.

Interviewet i Go' morgen Danmark har affødt en hel del kritiske reaktioner på Facebook.

Blandt andet fra Pernille Henriksen, som spørger: "Hvorfor vælger TV2 at give ham taletid?? Hvad med den stakkels pige der dog havde modet til at anmelde sagen??"

Og Iben Helena skriver: "SKAMMELIGT interview med Mads Christian, som retteligt er blevet dømt. Det er muligt, at produktionen bag 'Go' Morgen Danmark' har haft en forventning om, at Mads Christian havde til hensigt, at "advare andre unge", som I (for)svarer samtlige kritiske opslag i dag. Men vinklingen og udførelsen kompromitterede dette totalt."

- Problemet er, at det er underholdningsjournalister, der ligesom har een genre. Jeg anerkender ikke, at fordi det er Go'morgen Danmark, der laver det, så kan man ikke spørge Mads Christian: "Skammer du dig ikke?" Selvfølgelig kan man det, siger nyhedschef på Radio24syv, Simon Andersen og fortsætter:

- Han virker som om en mand, der aldrig er opdraget. Og så må journalisten tage det på sig og sige: "Undskyld, du sidder og roser dig selv for din mediestrategi. Hvad bilder du dig ind?", siger Simon Andersen i Presselogen.

Stolt af pressehåndtering

I Go'morgen Danmark blev Mads Christian Lyhne også spurgt, hvorfor han gik ud med sin fortælling og sin side af historien.

- Jeg synes, at det var fedt gjort, at jeg valgte at sige sandheden og komme ud med det, inden at pressen kunne finde på at skrive noget andet end min historie. Så jeg er super stolt af mig selv og vores lille hold, at vi får brudt navneforbuddet og får sagt vores pointer, siger Mads Christian Lyhne i Go'morgen Danmark.

Hos TV 2 ærger nyhedschefen sig over interviewet X-factor-deltageren og mener, at det er uklædeligt, at han siger i interviewet, at han er stolt over sin mediehåndtering.

- Personligt synes jeg, at det havde klædt interviewet med flere kritiske spørgsmål, afslutter nyhedschef på TV 2, Jakob Kwon.

Det er chefredaktøren for Information enig i.

- De kommer til at snakke med ham, som om at han er et offer for sin egen forbrydelse, siger Rune Lykkeberg.