Nyheder

Nabo til Jagtvej 69: Det lignede det rene ragnarok

Ditte Birk bor 10 meter fra den tomme grund på Jagtvej 69. Hun håber inderligt, at festen fredag aften ikke bliver en gentagelse af i onsdags.

Tidlig onsdag aften lød der store brag og høje råb udenfor Ditte Birks vindue.   

- Der var mega tumult nede på gaden, brand i containere og en røgsky op foran vinduet, så vi knap kunne se ud.

Demonstrationen i anledningen af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, var blevet erklæret for opløst af politiet på grund af uroligheder. Nedenfor var de demonstranter, der befandt sig på grunden, ved at blive fjernet med magt.

Ditte Birk har været nabo til Jagtvej 69 i knap et år og tænker ikke rigtig over det til daglig. Men i onsdags var hun i hvert fald ikke i tvivl om, at hun boede midt i knudepunktet for konflikten.

- Det lignede jo ragnarok torsdag morgen. Det er vildt irriterende, at vi skal ned og feje glasskår væk for at komme til vores cykler om morgenen. Der bor masser af børnefamilier i min opgang.

- For min skyld må de gerne tænde bål og drikke øl 

Fredag aften er der annonceret en gadefest på grunden, og det ville ikke komme bag på Ditte Birk, hvis der bliver ballade igen

- Jeg håber virkelig ikke, at det bliver en gentagelse af i onsdags. For min skyld må de gerne tænde bål og drikke øl. I sommer var der flere af den slags arrangementer, og det så meget hyggeligt ud. Men det ville nu heller ikke komme bag på mig, hvis det udvikler sig til uroligheder. Men så er jeg sikker på, at politiet kan håndtere det.

Det er gruppen Party Rebels, der har arrangeret festen. Efter onsdagens uroligheder har gruppen følgende budskab til politiet i dens Facebook-gruppe:

- Det bedste I kan gøre for at hjælpe os er at holde jer mindst et stenkasts afstand fra grunden. Alt andet kan blive set som endnu en unødig provokation fra jeres side, og vi hverken kan eller vil tage ansvar for følgerne.

Ditte Birk tror ikke, at advarslen skal forstås så bogstaveligt.

- Jeg tror og håber, at det bare er for sjov. I bund og grund vil de jo bare gerne vil være i fred. Så lad os håbe, det bare er i en mere symbolsk betydning.

- Det er ærgerligt, at nogen ødelægger det for andre

Som nabo til den tomme grund har Ditte Birk en vis forståelse for aktivisterne omkring Ungdomshuset. Hun kan godt forstå, at det er frustrerende, at deres hus blev revet ned, fordi der skulle bygges noget andet, og nu 10 år senere står grunden stadig tom.

- Det er så ærgerligt, at der skal være nogen, der ødelægger det ved at begå hærværk og angribe politiet.

Hun har valgt ikke at være hjemme i sin lejlighed fredag aften, når festen står på. Hun går i byen. Men ikke i nærheden af Nørrebro.