Nyheder

Avis bringer artikler skrevet af ny ministerrådgiver: - Vi ser slet ikke problemet

En artikelserie i Politiken er skrevet af Justitsministerens nye rådgiver. Spørgsmålet i Presselogen er, hvad det betyder for avisens troværdighed.

- Jeg synes, at det er en åndssvag debat, siger redaktionschef på Politiken, Michael Jarlner, om den debat en artikelserie om Mjølnerparken har skabt.

Debatten begyndte forrige søndag, da Politiken bragte en artikel om bydelen Mjølnerparken i København. Artiklen er skrevet af journalist Jacob Sheikh i januar. Men da artiklerne blev trykt, havde han sagt op på Politiken for at blive særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape.

Men det stod ikke nævnt i søndagens avis.

Tvivl om troværdigheden

Det fik flere Christiansborg-journalister til tasterne. Blandt andet skriver DRs' politiske korrespondent Uffe Tang på Twitter, at "De må grine højt i Justitsministeriet over dagens Politiken - vinklen er lige noget for ministeren og skrevet af hans nye mand!!!”

Artiklerne skulle ikke have været trykt, mener Ekstra Bladet.

- Jeg ville ikke have bragt dem. Så kunne man have undgået, at der overhovedet var blevet skabt tvivl om troværdigheden, siger chefredaktør på Ekstra Bladet, Karen Bro, i Presselogen.

Også tidligere lytter- og seerredaktør på DR, Jakob Mollerup, er kritisk overfor artiklerne.

- Du (Michael Jarlner, red) skylder jo stadigvæk dine læsere en forklaring på, hvorfor I synes, at de her artikler er enormt gode, selvom de er skrevet af en, der på det tidspunkt hvor artiklerne bliver bragt er ansat som justitsministerens rådgiver. Det skal I jo forklare læserne, siger Jacob Mollerup i Presselogen.

Politiken afviser kritiken

- Vi er forundrede over kritikken og ser slet ikke problemet i at bringe de artikler. Jeg synes ikke, at der er et problem, siger Michael Jarlner fra Politiken.

- Det er jo to afkoblede begivenheder. Han har skrevet noget god journalistik inden han på noget tidspunkt er i kontakt med ministeriet, siger Michael Jarlner.

Det er chefredaktør på Jysk Fynske Medier, Troels Mylenberg, ikke enig i.

- Men det er ikke os, der afgør, om det er to adskilte verdener. Det er jo opfattelsen hos rigtig mange læserne, der afgør, om det er to forskellige spørgsmål, siger Troels Mylenberg. Jakob Sheikh er en dygtig journalist, så derfor kunne Politiken sagtens havde skrevet en disclaimer i artiklen. Det, at du (Michael Jarlner, red.) siger, at I slet ikke har tænkt den tanke, gør mig endnu mere bekymret, siger Troels Mylenberg.

Åndssvag debat

Da artiklen kom på Politikens netavis, så fik den denne tilføjelse: "Efter færdiggørelsen af serien om Mjølnerparken er Jakob Sheikh blevet ansat som særlig rådgiver for justitsminister Søren Pape." Og samme forbehold har Politiken sat på Jacob Sheikhs efterfølgende artikler.

- I en verden med sociale medier giver det ikke mening at sige, at vi synes, at det er en åndssvag debat, siger Michael Jarlner. Hvis debatten er derude, så må vi navigere og sige, at nu er der en ny virkelighed.

- Så I bliver tvunget til at sætte disclaimeren på, spørger Presselogens studievært, Astrid Berg.

- Ja, vi bliver tvunget det. Hvis det kan berolige sindene, så laver vi en disclaimer, siger Michael Jarlner.

- Det plejer, da ikke at afholde jer fra at sige, når noget er en åndssvag debat, bryder Troels Mylenberg ind.

- Jeg synes, at det er en åndssvag debat. Den er dødssyg, slutter Michael Jarlner.