Nyheder

Rektor advarer efter udbrud af fnat på gymnasium

På Skive Gymnasium har der været været to tilfælde af fnat. Nu advarer rektoren elever mod berøring.

Eleverne på Skive Gymnasium skal være forsigtige med at røre ved hinanden, når de vender tilbage til undervisningen mandag morgen.

Det oplyser rektor Lars Erik Nielsen, efter der har været to tilfælde af fnat.

- Der var en, der kom og sagde, at jeg lige skulle vide, at to elever er ramt af sygdommen, og så synes jeg, at alle skal vide det. Vi er på et sted, hvor vi tager på dørhåndtag og krammer hinanden, så det fint, at alle er bevidste om det, siger Lars Erik Nielsen til Skive Folkeblad.

Mider gnaver sig ind i huden

Eleverne blev advaret om udbruddet i onsdags, og har siden da været bange for at blive smittet med den ubehagelige lidelse, som skyldes en mide, som graver sig ind i huden.

- Vi synes nok, det er en smule klamt, og vi tænker lidt mere over det, når vi befinder os i sofagrupperne og i kantinen, hvor der er mange folk. Vi vasker også vores hænder oftere end normalt, siger Cecilie Priess, tidligere elevrådsformand, til Skive Folkeblad.

Fnat kan være en ubehagelig oplevelse.

- Det er midernes affaldsstoffer, der giver den trælse kløe, og det kan klø i op til seks uger, indtil huden har skiftet det yderste lag, siger Lone Tanderup leder af sundhedsplejen i Skive Kommune, til Skive Folkeblad.