Donald Trump

Optøjer efter indsættelse: Demonstranter sætter ild til biler ved parade

Fredag er der opstået tumult efter Donald Trump er indsat som USA's 45. præsident.

Op mod 100 personer er tilbageholdt i forbindelse med uroligheder i kølvandet på indsættelsen af Donald Trump som USA's 45.præsident.

Tre personer er sårede efter demonstrationerne og er kørt på hospitalet - heriblandt to politimænd.

Desuden er to biler sat i brand i forbindelse med paraden til ære for Donald Trump fredag eftermiddag amerikansk tid. Det skriver ABC News, der også har delt nedenstående video, hvor de flammende biler tydeligt ses.

Politiet har oplyst, at der har været flere mindre brande i gaderne, og at politibiler er blandt de ødelagte biler.

Der opstod voldsom tumult blandt flere tusinde demonstranter i Washington D.C., kort efter Donald Trump var ankommet til Det Hvide Hus. Den store menneskemængde demonstrerede over, at Trump er kommet til magten. 

En dramatisk video viser, hvordan mænd og kvinder brugte pinde og skilte til at smadre ruder ved en Starbucks og en bank. Kaoset blev totalt, da politiet prøvede at arrestere gerningsmændene.

Sammenstød mellem demonstranter og politi i forbindelse med indsættelsen af Donald Trump som præsident. Politiet bruger peberspray og stave og demonstranterne smadrer ruder og vælter skraldespande.

Uroligheder hele dagen i Washington D.C.

Hele fredag har der været uroligheder og demonstrationer rundt omkring i Washington D.C.

Der er blevet væltet skraldespande og smadret ruder, og i løbet af dagen har politiet anvendt peberpray mod demonstranterne. 

Anti-Trump demonstranter fortsætter med at hærge i gaderne efter dagens præsident-indsættelse.

- Det er usædvanlige billeder at se på i forbindelse med indsættelsen af en amerikansk præsident, siger TV 2s mangeårige korrespondent og vært Poul Erik Skammelsen. 

Der blev også smadret flere limousiner under optøjerne. Politiet har hele dagen haft kampklædte betjente i gaderne.

Washington D.C. - en by med mange sorte indbyggere

TV 2's korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, fortæller, at Washington D.C. er en by, hvor der bor mange sorte amerikanere, og her er langt fra alle tilfredse med valget af den nye præsident.

- Demonstranterne vidner om folk, der er utilfredse med hele valgkampen. Om folk, der havde troet, at USA var på vej i en anden retning, før Donald Trump blev valgt. 

Tumult er blevet til sammenstød mellem demonstranter og politi op til Trumps indsættelse.