Donald Trump

Rufus Gifford vil gå Obama i bedene: - Vi træffer en beslutning om et par måneder

Rufus Gifford skal ikke længere være ambassadør i Danmark fra på fredag, men han har ikke tænkt sig at droppe det politiske liv.

På fredag forlader USA’s ambassadør Rufus Gifford Danmark – samme dag som Donald Trump overtager nøglerne til Det Hvide Hus efter præsident Obama.

Tre et halvt år blev det til i Danmark for Rufus Gifford og hans mand Stephen DeVincent, men det amerikanske præsidentvalgs udfald betød, at Danmark nu skal have ny ambassadør.

Hvad fremtiden kan komme til at byde på for parret, løftede de sløret for til aften i et interview med Jes Dorph-Petersen i Go’ Aften Danmark.

- Jeg har arbejdet for præsident Obama i 10 år – og for hans arv til eftertiden, som er af vidtrækkende vigtighed. Og jeg vil gerne beskytte den arv. Hvis det betyder, at jeg skal gå efter et politisk embede, så træffer vi den beslutning om et par måneder – eller måske bliver det noget i den retning. Så vi bliver i den politiske arena, sagde Rufus Gifford.

Elsker at blive stoppet på gaden

Men først står den på velfortjent ferie for Rufus Gifford og manden. Fredag letter flyet med kurs mod fjerne himmelstrøg – nærmere bestemt Australien og New Zealand, hvor der venter tre ugers ferie.

Som en af sine sidste aktiviteter inden den amerikanske ambassadør tager afsked med Danmark, gæstede Rufus Gifford mandag Københavns Rådhus, hvor der blev holdt afskedsreception.

Her fortalte Rufus Gifford, hvad han er mest stolt af at have opnået som ambassadør i Danmark:

- Hver gang jeg får en besked på Facebook eller en tilfældig person stopper mig på gaden og siger: ”Jeg har aldrig tænkt på diplomati før, jeg har aldrig vidst, hvad en ambassadørs job går ud på, men det gør jeg nu på grund af dig”. Det er det jeg er mest stolt af, jeg elsker det simpelthen, sagde Rufus Gifford i dag til TV 2.

Fortryder intet

Han fortalte videre, at han ikke fortryder noget i de tre et halvt år, han har fungeret som ambassadør i Danmark.

- Jeg fortryder ingenting … Livet er for kort til at fortryde ting, man har gjort. Vi vil kigge tilbage på vores tid i Danmark med stor glæde og taknemmelighed.

Afskedsreceptionen blev holdt i det selvsamme lokale på Københavns Rådhus, hvor Rufus Gifford og hans mand Stephen DeVincent blev viet af overborgmester Frank Jensen i oktober 2015.