Nyheder

Mediechef: TV 2-program er journalistisk klamphuggeri

Politikens chefredaktør Christian Jensen kritiserer TV 2s program ”Danmark mod Østeuropa”. Det er journalistisk klamphuggeri, sagde han i Presselogen.

I dagens udgave af Presselogen var TV 2s program ”Danmark mod Østeuropa” til debat. I programmet sammenlignes et dansk håndværkersjak med et polsk på parametre som produktivitet og kvalitet, men programmet møder kritik i dagens udgave af Presselogen, da det ikke fremgår af kontrakten, hvilket program de medvirkende deltager i.

- Problemet er, at I laver noget journalistisk klamphuggeri. I kan ikke stille det op som, at det er virkelighed, I skildrer ved at give deltagerne nogle forkerte oplysninger. De bliver bedømt på, hvilken kvalitet de leverer på hvilken tid, og uanset hvordan du stiller det op, så fremgår det ikke af kontrakten, at de er i en konkurrence, siger Christian Jensen, chefredaktør på Politiken.

Men TV 2s programchef Thomas Breinholt mener ikke, at programmet kunne være blevet til, hvis deltagerne havde vidst præcis, hvad de deltog i.

- Vi har brugt et journalistisk greb, som, jeg mener, er lige så gammelt som journalistikken selv, nemlig at vi ikke har fortalt hele sandheden. Det har vi ikke, fordi hvis vi havde fortalt, at der ville komme en sammenligning, så havde de ikke ageret naturligt, siger Thomas Breinholt i Presselogen.

Også Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, er klar i sin kritik af TV 2.

- Jeg synes da indlysende ikke, at det er i orden. De deltager jo i en anden konkurrence, end den de er blevet vist i kontrakten. Du ved jo godt, Breinholt, at når de bliver vist noget, de tror, de deltager i, så anstrenger de sig jo i den retning. De bliver vist, at de deltager i noget, der handler om det gode arbejdsliv, om hyggedanmark, og så bliver de målt på produktivitet og forbrugertilfredshed. Det synes jeg ikke er fair.

Men den kritik køber TV 2s programchef Thomas Breinholt ikke.

- Der er jo en rigtig kunde, der betaler rigtige penge, så jeg kan ikke se, hvad der skulle gøre, at man skulle levere et dårligt stykke arbejde, siger Thomas Breinholt.

Ingen af programmets deltagere kan genkende det program, som de skrev under på at deltage i. Hverken programmets taber, André Boas, eller programmets vinder, René Skjoldborg.

- Jeg kan godt følge kritikken af, at man føler sig ført bag lyset i den her kritik. Jeg har også skrevet under på en kontrakt med nogle vilkår, som det ikke ender med at blive. Jeg kan ikke genkende det program, som jeg har skrevet under på at deltage i, siger René Skjoldborg til Presselogen.

Rene Skjolborg, der deltager i "Danmark mod Østeuropa", kritiserer den kontrakt, deltagerne lavede med TV 2.