Donald Trump

Trump angriber journalist og nægter at svare: - I laver falske nyheder

USA's kommende præsident blev mødt af mange spørgsmål, men han nægtede at svare på spørgsmål fra nyhedsmediet CNN. I stedet endte det i mundhuggeri.

- I laver falske nyheder!

Sådan var den kontante melding til en journalist fra nyhedsmediet CNN, da han forsøgte at stille et spørgsmål til USAs kommende Donald Trump under en pressekonference onsdag. Inden da havde Trump netop beskyldt blandt andre CNN for at være et medie af værste skuffe. 

Beskyldningen kommer på baggrund af, at CNN tirsdag bragte en nyhed, der fortæller, at Rusland skulle ligge inde med kompromitterende oplysninger om Trump.

Ifølge påstandene, som altså ikke er bekræftet, omhandler oplysningerne blandt andet beskrivelser af Trumps seksuelle aktiviteter under forretningsrejser. 

Trump nægtede at svare

CNN-journalisten lod sig ikke kue af den kommende præsident - og stillede derfor et spørgsmål til Trump:

- Siden du angriber os, må vi så stille et spørgsmål? Hr. kommende præsident, siden du angriber os …

- Ikke dig. Jeres organisation er forfærdelig, svarede Donald Trump.

- Du angriber vores nyhedsorganisation. Må vi stille et spørgsmål?, fortsatter CNN-journalisten.

- Stille! Hun [en anden journalist] stiller et spørgsmål, vær ikke uhøflig!

- Ét spørgsmål? Du angriber os! 

Men Donald Trump nægtede at svare. I stedet nævnte han flere gange under pressemødet, at alle anklagerne var falske, og de, der skrev disse nyheder, var "nogle syge mennesker". 

Donald Trump: De er nogle syge mennesker

CNN svarer igen

Selvom det ikke lykkedes CNN at få et spørgsmål igennem under pressemødet, så betød det ikke, at CNN ikke kunne forsvare sig i sagen.

Ikke lang tid efter pressemødet skrev CNN en offentlig kommentar til de anklager, som blev de blev mødt med under pressemødet:

"CNN’s beslutning om at publicere nøje udvalgt journalistisk arbejde omkring vores regering er helt anderledes end BuzzFeed’s beslutning om at publicere ikke verificeret materiale. Det ved Trumps hold udmærket godt. Men de bruger nu BuzzFeed’s beslutning til at aflede opmærksomheden fra CNN’s arbejde, som også er blevet viderebragt hos mange andre store medier. 

Vi er sikre på vores arbejde. Det repræsenterer kernen af Det første Forfatningstillæg, informerer folket om arbejdsgangene i regeringen – og i det her tilfælde orienterende materiale til præsident Obama og præsidentvalgte Donald Trump.

Vi gjorde det klart, at vi ikke bragte nogle af detaljerne fra det 35 sider lange dokument, fordi vi ikke har underbygget rapportens beskyldninger. Siden at Trumps hold så tydeligt har kritiseret vores arbejde, så opfordre vi dem til at identificere og specificere, hvad de mener, der ikke er korrekt".  

I forsvaret fra CNN opfordrer mediet til, at Trumps hold skal redegøre for, hvad der er forkert i det materiale, som CNN har lagt frem.

Det vides endnu ikke, om Trumps hold har tænkt sig at svare tilbage. Men dette er blevet slået op på Donald Trumps Facebook-side for blot en time siden: