Business

Danmarks rigeste pressechef scorer 35 millioner kroner: - Det er korrekt

Danmarks rigeste pressechef på Nets scorer op mod 35 millioner kroner.

Tidligere kommunikationschef i DONG Energy,  Karsten Anker Petersen, foretog et lukrativt jobskifte, da han skiftede til et lignende job hos Dankort-ejer, Nets.

Berlingske har gennemgået hans personlige regnskaber, og Karsten Anker Petersen bekræfter, at han kan tjene op mod 35 mio. kroner på børsnoteringen af Nets, som fandt sted i september.

I forbindelse med ansættelsen skød Karsten Anker Petersen 390.000 kroner ind i et nyt aktieprogram. Da Nets blev noteret, var aktierne blevet 35 millioner kroner værd. På det tidspunkt havde Karsten Anker Petersen mulighed for at sælge aktier for 11,5 mio. kr., hvilket han gjorde. De resterende aktier kan først sælges et år efter noteringen.

- Det er korrekt, at det drejer sig om 35 mio. kr. Hvor meget jeg er værd, må andre vurdere. Jeg fik mulighed for at lave en investering, og den investering er heldigvis gået rigtigt godt, og det er jeg utroligt glad for, siger Karsten Anker Petersen til Berlingske og understreger, at han gerne havde undgået Berlingskes interesse for hans aktieprogram.

Nets' på vej mod børsnotering

  • Nets står bag blandt andet Dankortet, NemId og Betalings­service.
  • Kapitalfondene Advent og Bain købte sammen med ATP Nets i 2014 for 17 mia. kroner.
  • De tre solgte i september sidste år en stor del af deres aktier ved børsintroduktionen, som værdi­satte Nets til 30 mia. kroner.
  • I selskabets aktieprogram skulle 70 fremtrædende medarbejdere i Nets dele et beløb, som kan krydse to mia. kr. Det er lige knap 29 mio. kr. i gennemsnit.

Tjener mere end DONG-chefen

Til sammenligning fik Henrik Poulsen, topchef i DONG Energy, en gevinst på ca. 25 mio. kr., da energikoncernen blev noteret i sommeren 2016.

Nets' aktieprogram er det mest lukrative nogensinde i Danmark. Samlet står 70 af de mest fremtrædende medarbejdere i Nets til at dele et beløb, som kan krydse to milliarder kroner. Alene topchef Bo Nilsson stod ved noteringen til at tjene ca. 675 mio. kr.

Beløbene er dog siden faldet i takt med, at aktierne i Nets har tabt værdi efter noteringen, som investorerne dengang var villige til at købe sig ind i for 30 mia. kroner. Karsten Anker Petersens resterende aktier, der ved noteringen havde en værdi på 23,5 mio. kr., er i dag faldet til at være 18,1 mio. kr. værd.

- Ejerne vil gerne sikre sig, at der er en ledelse, der har hånden på kogepladen og har en stor interesse i at få gjort selskabet til et meget veldrevet selskab, siger Karsten Anker Petersen om baggrunden for tildelingen af aktierne.