Nyheder

Så mange millioner tjener stjernerne fra Youtube på din tid

Felix Kjellberg, Lilly Singh og Roman Atwood ligger i top tre over Youtube-stjerner med den højeste indtægt. Særligt Felix Kjellberg hiver de helt store pengesedler i land. Polfoto/Youtube

Der kan være rigtig mange penge at tjene, hvis man kan få folk til at følge sig på Youtube, viser nyeste opgørelse.

Felix Kjellberg, Roman Atwood og Lilly Singh. 

Det er ikke ligefrem kendisnavne, som man hurtigt kan nikke genkendende til, men de er de største stjerner på onlinemediet Youtube, hvor millioner følger deres opdateringer hver uge. 

Forbes har netop opgjort deres nyeste statistik over Youtube-stjernernes indtægter, og den viser, at der er særdeles gode penge i at lave små film til internettet. 

Statistikken er baseret på indtægter fra juni 2015 til juni 2016 og er bruttoløn. Størstedelen af lønnen kommer fra reklamer, som vises inden videoen afspilles.

Svensker på toppen

Den absolutte førsteplads indtages af svenskeren Felix Kjellberg, der tjente knap 105 millioner kroner. Han er mest kendt under pseudonymet 'PewDiePie' og følges af knap 50 millioner abonnenter. 

Se hans kanal her.

Han er professionel gamer, det vil sige, at han sidder og spiller computerspil, imens han kommenterer det. Men med sin berømthed er han også begyndt at lave videodagbøger om sit liv og hverdag. Han har også udgivet bogen "This Book Loves You", som har solgt 122.000 eksemplarer. 

Han har dog for nyligt proklameret, at han vil lukke sin kanal, når han når 50 millioner abonnenter. Det vil han gøre i protest mod Youtube, som han mener behandler hans videoer dårligt. Hans plan er så at starte en ny bagefter.

Se hans mest populære video med lidt over 75 millioner visninger herunder.

Ballademageren, som ingen stoler på

Nummer to på listen er amerikaneren Roman Atwood, som tjente 55 millioner kroner i perioden. Amerikaneren har eftersigende mistet al tillid fra sin omgangskreds, da han laver videoer ved at narre folk med skjult kamera. Han har for eksempel narret sin kone til at tro, at han tabte deres søn fra første sal og sprængte ham i luften. 

Se hans kanal her.

2016 har været et særdeles godt år for den unge Youtube-stjerne, som tjente 70 procent mere sammenlignet med perioden før. Det skyldes blandt andet samarbejde med sponsorer, reklamefilm, forskud for bog, en film, en turné med en anden youtuber og onlinesalg af merchandise. 

Se hans mest populære video med knap 85 millioner visninger her.

Canadisk skønhed med indiske rødder

Nummer tre på listen er den canadisk sanger, komiker og danser Lilly Singh. Hun hev 52 millioner kroner i land, hvor en stor del af indtægterne kommer fra hendes serie af kosmetikprodukter samt turneen 'Trip To Unicorn Island'.

Hun har lidt over 10 millioner abonnenter.

Se hendes kanal her.

Se hendes mest populære video her.

Danmark er (lidt) med

Herhjemme kan vi ikke prale med Youtube-stjerner, som tjener millioner af kroner. Vi har dog stadig flere youtubere, som har mange følgere. 

RobinSamse er et dansk par, som primært spiller computerspillet 'Minecraft' og lige nu har 167.000 følgere. 

Der er også de danske tvillinger Emil og Rasmus Albrechtsen, som driver kanalen 'Slik-Haar-tv' med 1,6 millioner følgere. Her giver de stylingtips til mænd.