Nyheder

Den 'lille' flodhesteunge med nuttede ører er blevet kønsbestemt: - Vi havde det på fornemmelsen

Den fire dage gamle flodhesteunge, der overraskede Københavns Zoologiske Have, er i dag blevet kønsbestemt.

Torsdag morgen kom Brian Stefanski ind i flodhestehuset, og her var der pludselig en flodhest mere.

En af hunnerne havde i nattens mulm og mørke født en velskabt unge, og mandag var dyrlæge Carsten Grøndahl på besøg hos den lille nye flodhesteunge for første gang.

Han skulle chippe ungen, give den et hurtigt sundhedstjek og finde ud af, om det var en han eller hun.

- Vi havde på fornemmelsen, at det var en hun - og det viste sig at være rigtigt, fortæller Carsten Grøndahl i en pressemeddelelse.

Først og fremmest skulle den lille flodhest fanges, og det er ikke lige så let som det umiddelbart lyder.

- Den er måske ikke så stor, men når du har fat i den, føles det som 45 kg solide muskler, der spræller løs. Og så er den jo glat som en ål, siger dyrepasser Brian Stefanski.

Giver et hvin fra sig

Det lykkedes Brian Stefanski at fange den lille hunflodhest ved hjælp af et håndklæde, og hun blev lagt på gulvet i noget hø. Hun gav et hvin fra sig, da hun blev indfanget, og moren protesterede kort på den anden side af tremmerne, men hun forholdte sig ellers roligt.

Dyrlægen kønsbestemmte den nye flodhest, og han skar den sidste rest af navlestrengen af.

Derudover gives der en chip i læben.

Chippen er flodhestens unikke identifikationsnummer, som efterfølgende kan aflæses med en scanner. De fleste af dyrene i Københavns Zoo bliver chippet i nakken, men da flodhestene trænes til at komme helt hen til tremmerne med åbent gab, så tænder og mundhule regelmæssigt kan efterses, er chippen nem at aflæse, når den sidder i læben.

Mor tjekker ungen

Da dyrlægen var færdig og havde smurt jod på flodhestens navlestump, blev hun sat sammen med sin mor igen.

Moren tjekkede, at alt var, som det skulle være med ungen, og hun modtog et æble som belønning. Sammen trak mor og barn ud i lavtvandsbassinet.

Indenfor de næste ti dage vil publikum kunne se den lille nye flodhest, da Zoo gerne vil være helt sikre på, at den lille flodhest kan klare sig i den dybe del af deres bassin først.