Station 2

Tønderfar: Er meget ked af det og angrer dybt

Hovedpersonen i Danmarks mest omtalte sag om misbrug af børn har aldrig før talt med medierne. Nu giver han sin version af sagen.

Han blev kendt som Tønderfar, da det i 2005 kom frem, at han i årevis havde udsat sin datter for seksuelt misbrug og også lejet hende ud til fremmede mænd. Men han har aldrig før udtalt sig til pressen. Nu fortæller han i en række telefonsamtaler og sms’er, at han angrer, og at han er en syg mand, der lever i ensomhed.

- Er meget ked af det og angrer dybt, bare jeg dog kunne få tilgivelse og have en familie igen, er ensom og ked af det.

Sådan lyder det fra den 57-årige mand, der er far til Zandra Berthelsen som står frem med sin historie i to programmer i TV2s kriminalmagasin, Station 2.

I dag lever han som en fri mand efter at have udstået sin straf på 10 års fængsel. Men han skjuler sig for offentligheden og bor for sig selv i en lille landsby. Han vil ikke deltage i et TV-interview af frygt for at blive genkendt og udsat for overfald. Men han vil gerne forklare sig i et interview på sms, som her følger i uddrag:

 

Zandra Berthelsen har i dag ingen form for kontakt med sin far. Han har polititilhold og må ikke opsøge hende eller på anden måde forsøge at tage kontakt til hende. Og sådan skal det fortsat være, siger Zandra Berthelsen:

- Jeg kommer aldrig til at tilgive ham. For mig er han død. En rigtig far kan ikke finde på at gøre det, som han har gjort.

Zandra Berthelsens far blev dømt for samleje og anden kønslig omgang med Zandra Berthelsen fra hun var 2-11 år og for en række mindre alvorlige overgreb på hendes lillesøster. Han blev også dømt for medvirken til, at 14 andre mænd begik seksuelle overgreb på Zandra Berthelsen, da hun var 10-11 år.

Moderen fik en psykiatrisk behandlingsdom for at have været vidende om og til dels medvirket til faderens overgreb.