Skuffet Qvortrup idømt fængsel: Ikke den dom jeg gik efter

Tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup er idømt fængselsstraf i Se og Hør-skandalen. Nu overvejer han at anke dommen.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, overvejer at anke dommen i Se og Hør sagen.

De næste to uger vil han rådføre sig med sin advokat.

Torsdag klokken 12 blev Henrik Qvortrup idømt et års betinget fængsel og tre måneders ubetinget fængsel. I alt blev fem af de seks tiltalte i Se og Hør-sagen idømt fængselsstraffe. 

- Jeg var gået efter en frifindelse. Den fik jeg ikke. Jeg er skruet sådan sammen, at man respekterer retssystemet. En dommers afgørelse, sagde Henrik Qvortrup kort efter domsafsigelsen og fortsatte:

- Nu vil jeg med min fortræffelige advokat bruge de næste to uger på at overveje, om vi skal anke dommen.

Ifølge Henrik Qvortrups advokat, Anders Nemeth, er det dog muligt at afsone de tre måneder med en fodlænke.

Adspurgt, hvordan Henrik Qvortrup har det med dommen, svarer han.

- Det som jeg er domfældt for, det er et forhold, der ligger snart ni år tilbage. Det er ikke en undskyldning, men det er måske en måde at sige på, at jeg også føler et behov for omsider, at komme videre med mit liv.

Den tiltalte Tys Tys-kilde, med det borgerlige navn Peter Bo Henriksen, er idømt et år og seks måneders ubetinget fængsel. Han har allerede valgt at anke dommen.

Pause som vært på Radio24syv

Administrerende direktør på Radio24syv, Jørgen Ramskov, fortæller til TV 2, at Henrik Qvortrup ikke på nuværende tidspunkt kan blive genansat som radiovært på kanalen. Han kan dog godt fortsætte med at optræde som gæst i Ditte Okmans sladdermagasin 'Dét, vi taler om'.

- Anker Henrik Qvortrup sagen og bliver frifundet, kan han selvfølgelig være vært på radioen igen, siger Jørgen Ramskov til TV 2. 

Henrik Qvortrup har, så længe Se og Hør-retssagen begyndte den 25.august 2016, været suspenderet som vært på Radio24syvs mediekritiske magasin 'Q&A'.

Aller Media beklager sagen

Se og Hørs administrerende direktør, Pål Thore Krosby, skriver i et skriftligt citat til TV 2:

- SE og HØR-sagen har siden foråret 2014 fyldt meget og har igennem perioder været en dominerende faktor, der har krævet fuld opmærksomhed for alle implicerede parter i sagen. Det langstrakte forløb har haft konsekvenser både for Aller Media A/S som virksomhed og for koncernens medarbejdere, og vi kan kun gisne om, hvor hårdt det har og må være for de personer, der senere i dag skal modtage domsafsigelsen.

Yderligere skriver direktøren:

- Sagen er dybt beklagelig. De beskrevne forhold, der i en periode fandt sted på SE og HØR, er helt uacceptable, og som koncern vedkendte vi os tidligt i forløbet det selskabsretslige ansvar og accepterede en bøde i forbindelse hermed. Samtidigt må vi også anerkende, at hele forløbet har haft store konsekvenser for de tiltalte, og vi vælger derfor af respekt for disse ikke at vurdere eller kommentere på rettens afgørelse – uanset udfaldet.

Kommunikationschef hos Nets, Karsten Anker Petersen, siger om sagen:

- Det vigtigste for os er, at der med denne sag nu er trukket en tydelig streg i sandet, så der ikke kan være tvivl om, at tyveri og videresalg af fortrolig information er et strafbart forhold.

Fængselsstraffe til fem ud af seks tiltalte

Torsdag klokken 12 faldt der dom i Se og Hør-sagen.

De tiltalte var den tidligere chefredaktører hos Se og Hør, Henrik Qvortrup, Per Ingdal og Kim Henningsen, de tidligere journalister på Se og Hør, Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen, samt den såkaldte Tys Tys-kilde med det borgerlige navn Peter Bo Henriksen, der tidligere var ansat som systemoperatør hos IBM og Nets.

Fem ud af de seks tiltalte blev idømt fængselsstraffe.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, straffes med tre måneders ubetinget fængsel og et års betinget fængsel.

Den tiltalte Tys Tys-kilde, med det borgerlige navn Peter Bo Henriksen straffes med et år og seks måneders ubetinget fængsel.

Tidligere journalist Kasper Kopping idømmes fire måneders betinget fængsel og samfundstjeneste i 100 timer, tidligere journalist på Se og Hør, Kenn B Rasmussen, straffes også med fire måneders betinget fængsel.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør, Kim Henningsen, idømmes et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste.

Tidligere chefredaktør på Se og Hør Per Ingdal frifindes.