Succesrig iværksætter opfinder nyt ankel-plaster til diabetikere

Stifteren bag et dansk medicinalselskab, superopfinderen Niels Erik Holm, vil nu prøve kræfter med nyt diabetes-plaster til anklen.

Superopfinderen Niels Erik Holm fra Birkerød, der skabte NovoLet-pennen, forsøger sig nu med et plaster til diabetespatienter til sår på anklen - også kendt som malleol-sår. 

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Malleol-sår er en særlig form for ankelsår, der har meget svært ved at hele pga det tynde lag af væv på anklen, der hvor knoglen er mest fremtrædende.

Og det er netop én af diabetikernes helt store problemer - sår, der har svært ved at hele. 

Amputering som følge af år

Alene i Danmark får omkring 1.000 diabetikere hvert eneste år foretaget en amputering som følge af sår, der aldrig heler.

Den nye satsning sker, efter at sårhelingsselskabet i september måned fik en 20 mllioner kroner stor kapitalindsprøjtning fra den Birkerød-baserede virksomheds eksisterende investorer: Seed Capital, Novo Seeds og Vækstfonden. 

Reapplix' hovedfokus har indtil videre været et plaster til diabetes-fodsår - et plaster, som selskabet kalder for LeucoPatch, og som fremstilles af patienternes eget blod og derfor kan få sårene til at hele.  

Se hvordan plasteret, hvor man bruger patienternes eget blod, fungerer på TV 2 Business her:

Det nye plaster-studie specielt til anklen kommer efter planen til at koste 1 million kroner og vil involvere 36 patienter. 

Niels Erik Holm opfandt i slutningen af 1980'erne NovoLet-pennen, som siden har solgt i mere end 750 millioner eksemplarer. Han og partneren Rasmus Lundquist arbejder fra en nedlagt børnehave i Birkerød.