Nyheder

Messerschmidt skærer sig i live-fjernsyn: - Jeg gjorde det kun for seernes skyld

Programmet Lippert - Et walk and talkshow bød Morten Messerschmidt på østers. Men det gik helt galt for DF-politikeren.

Morten Messerschmidts personlige østersrekord lyder på 114 østers. I Søren Lipperts talkshow var der dog kun lagt fire østers frem, og Morten Messerschmidt nåede kun at åbne den ene, før det gik helt galt.

- Normalt har man jo et viskestykke til at holde østersen, hvis nu kniven smutter, sagde Morten Messerschmidt, inden han alligevel greb østerskniven og den irske østers.

I klippet over artiklen kan du se, hvordan det gik, da Morten Messerschmidt skulle åbne østers hos Lippert på TV 2 NEWS.

Særaftale om Europol

Morten Messerschmidt deltog i programmet for at forklare, hvordan han og DF vil sikre danskerne en Europol-aftale. I denne uge sagde vicepræsidenten for EU-kommissionen, at Danmark ikke kan regne med at få en parallelaftale om Europol.

- Man kan ikke være halvt gravid. Enten er man gravid, eller også er man ikke. Hvis man stemmer sig ud af Europol, så er man ude. På grundlag af den juridiske situation ser jeg intet alternativ til det, siger EU-kommissionens vicepræsident Frans Timmermanns.

Men det giver Morten Messerschmidt ikke meget for.

- Jeg ville være meget overrasket, hvis han havde sagt det modsatte. Vi er jo i en forhandling, og det er jo ikke underligt, at Bruxelles prøver at lægge maksimalt pres på os som muligt, siger Morten Messerschmidt.

Han mener, at både Bruxelles og den danske regering forsøger at få det til at se så svært ud som muligt at få en særaftale om Europol.

- Det er meget vigtigt, at når vi får den her særaftale, at man kan se enten statsministeren eller udenrigsministeren komme hjem med tøjet, der hænger i laser, hvor de har kæmpet i uger uden mad og drikke, siger Morten Messerschmidt.

Og Morten Messerschmidt mener, at det er muligt for Danmark at forblive i Europol.

- Der er to veje at gå. Den ene vej handler om at få en særaftale om Europol. Hvis det rent hypotetisk ikke kan lade sig gøre, så er der en anden vej at gå. Nemlig at aktivere tilvalgsprotokollen, men hvor man kun overdrager begrænset suverænitet, siger Morten Messerschmidt.