Nyheder

Her giver Lykketoft smagsprøve på sit skjulte talent

Når Mogens Lykketoft stopper som politiker i Folketinget efter næste valg, så får han bedre tid til at dyrke en af sine hobbyer: sangen.

I weekenden meddelte socialdemokraternes Mogens Lykketoft, at han ikke stiller op til Folketinget efter næste valg. Dermed siger han farvel til 35 år som folketingspolitiker.

Men Mogens Lykketoft kommer ikke til at sidde stille med hænderne i skødet. En af hans store passioner er sangen, som han gav en smagsprøve på i programmet 'Lippert - Et walk and talkshow' på TV 2 NEWS.

Sammen med værten Søren Lippert og en del af koret "Studenter-Sangforeningen" sang han klassikeren Mandalay.

- Min kone og jeg har rejst meget i Burma. Og når vi har siddet under de store træer i Burma, så har det været denne sang, som vi har sunget sammen, siger Mogens Lykketoft i 'Lippert - Et walk and talkshow'.

Stadig politiker

Men de skarpe politiske meldinger er langt fra lagt på hylden endnu. I programmet konstaterede den tidligere S-formand blandt andet, at Socialdemokratiet i Mette Frederiksen nu har fået en formand, der "meget grundlæggende, ud i fingre og tæer, ved hvordan det er at være socialdemokrat.".

Samtidig kritiserede Mogens Lykketoft dog at regeringen - med Socialdemokratiets opbakning - har sat en midlertidig stopper for modtagelsen af kvoteflygtninge.

- Det er jeg nødt til at sige, det synes jeg er en utrolig dårlig idé, konstaterer Mogens Lykketoft.

35 år i Folketinget

Den økonomiuddannede Mogens Lykketoft blev valgt til Folketinget første gang i 1981 og har foruden posten som formand for Folketinget også været udenrigs-, finans- og skatteminister i Poul Nyrup Rasmussens SR-regeringer i 1990'erne.

Et år efter at Nyrup tabte regeringsmagten i 2001, overlod han formandsposten til Lykketoft. Lykketoft tog i 2005 udfordringen om statsministerposten op. Det lykkedes ikke, og i 2005 blev Helle Thorning-Schmidt valgt som partiets formand.