Nyheder

Aktivister trængt ind på kulkraftværk i Nordjylland: Ni er anholdt

Flere aktivister forsøger lørdag morgen at blokere for et transportbånd på Nordjyllandsværket. De kræver værket lukket.

Lørdag morgen er ni aktivister trængt ind på Nordjyllandsværket ved Aalborg.

Det skriver gruppen Klimakollektivet i en pressemeddelelse.

Direktør for Nordjyllandsværket Jesper Høstgaard Jensen bekræfter episoden.

- Det er rigtigt, at nogle aktivister her til morgen trængte ind på vores kulplads og prøver at blokere vores kulafkørsel op til selve kraftværket, siger han til TV 2.

Jesper Høstgaard Jensen siger, at Nordjyllands Politi er tilkaldt.

- Vi har ringet til politiet, og lader dem håndtere situationen, siger han.

På Facebook har Klimakollektivet delt nedenstående video fra aktionen:

Aktivist: Det kræver maskiner at få os fri

Tannie Nyboe, der er en del af gruppen Klimakollektivet, siger på en telefon til TV 2, at gruppens medlemmer har lænket sig fast.

- Vores aktivister har lænket sig fast til et transportbånd for at blokere for, at det kan køre kul ind til værket. Det gør vi, fordi værket skal lukkes. Det er et af Danmarks største kulkraftværker, og vi synes, at Aalborg (ejere af værket, red.) har ansvaret for at gøre noget for klimaet, siger hun.

På billeder, som Klimakollektivet har delt på Facebook, ses det, hvordan aktivisterne er maskerede – flere bærer masker af pailletter.

Tannie Nyboe fortæller, at aktivisterne også har medbragt soveposer.

- Men vi ved jo ikke, hvor længe det kommer til at vare. Vi er lænket fast, så det kommer til at kræve nogle maskiner at få vores aktivister fri.

Ifølge Tannie Nyboe var politiet omkring klokken 09.10 ankommet til kraftværket for at tale med aktivisterne. Til Ritzau oplyser Nordjyllands Politi, at ni personer er anholdt ved 9.30-tiden.

Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at alle ni anholdte aktivister er blevet frigjort fra værket klokken 10.20 og ført til politigården i Aalborg med henblik på den videre sagsbehandling.