Nyheder

Thulesen Dahl: Vi har ikke noget imod et valg

Dansk Folkeparti byder et valg velkommen, hvis 2025-forhandlingerne bryder sammen til efteråret, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 NEWS.

I disse dage er forhandlingerne om Regeringens 2025-plan begyndt på Christiansborg. Men hvis forhandlingerne bryder sammen, så byder Dansk Folkeparti et valg velkommen.

Det sagde Kristian Thulesen Dahl i TV 2 NEWS magasinet, Lippert - Et walk and talkshow.

I august fremlagde Lars Løkke Rasmussen regeringens økonomiske plan frem mod 2025, og det er langt fra alle punkter i planen, som blå blok kan blive enige om.

- Danskerne skal vide, at vi går ind med det sigte at få styr på Danmark - uden at give topskattelettelser, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Jeg har ikke noget imod et valg. Det er ikke os, der udløser et valg, men vi har intet imod, at der kommer et valg, siger Kristian Thulesen Dahl. Det eneste, der sker ved et valg, er, at danskerne bliver spurgt, hvordan folketinget skal sammensættes, tilføjer formanden for Dansk Folkeparti.

Interne slagsmål

Blå blok har gennem det seneste år været præget af flere interne slagsmål. Senest lykkedes det ikke for Venstre-regeringen at samle de borgerlige partier i aftalerne om en ny planlov og indkøb af nye kampfly til forsvaret.

I juni gjorde Kristian Thulesen Dahl det for første gang klart, at DF skal i regering, hvis der efter næste valg igen er borgerligt flertal og danskerne fortsat har samme tillid til partiet som ved forrige folketingsvalg.

Da der var folketingsvalg i 2015 valgte 21 procent af vælgerne at sætte sit kryds ved liste O.