Nyheder

Såret politiassistent fortsat i kritisk tilstand efter skyderi på Christiania

Den politiassistent der i sidste uge blev ramt af skud på Christiania er fortsat i kritisk tilstand. Det oplyser politiet. Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Den politiassistent, der i sidste uge blev skudt af den 25-årige Mesa Hodzic, er fortsat i kritisk tilstand.

En hårdt såret politiassistent er fortsat i kritisk tilstand, efter at han i sidste uge blev ramt i hovedet af skud, som blev affyret af en mistænkt hashhandler i Christiania. Det oplyser ledende politiinspektør Poul Kjeldsen i Københavns Politi mandag ved middagstid. 

To politiassistenter og en 37-årig polsk mand, der tilfældigt var på stedet, blev alle ramt, da den 25-årige Mesa Hodzic affyrede en pistol. Hodzic gik til modangreb, fordi de to politiassistenter, der er 31 og 29 år, ville anholde ham sidst på aftenen 31. august. 

Hodzic var mistænkt for at ville cykle væk med dagens omsætning fra en af hashboderne i Pusher Street. Den ene politiassistent og den polske mand blev begge ramt i benet og er uden for livsfare. "Er du også fucking panser," skal Hodzic have råbt, da han skød mod polakken. 

Christianitter har fjernet hashboder

Angrebet har fået voldsomme konsekvenser for dagligdagen i Christiania. Fredag morgen gik christianitter i gang med at fjerne boderne i gaden. Begrundelsen var forråelsen af miljøet, og at den indbringende handel er blevet overtaget af grove kriminelle. 

- Vi opfordrer ligesom christianitterne køberne til at blive væk fra Christiania, siger Poul Kjeldsen. Mandag formiddag var der ingen tegn på, at der blev handlet hash på voldene omkring Christiania eller på Christianshavns Torv.

Det var ellers tilfældet forleden. Spørgsmålet er, hvad den nye situation betyder for politiets arbejde. - Vi fortsætter med de ressourcer, vi hele tiden har haft, siger den ledende politiinspektør. 

Planen er stadig at gå efter såvel købere som sælgere og leverandører. I øvrigt døde Mesa Hodzic natten til fredag. Han var blevet ramt under en skudveksling med politibetjente, der anholdt ham i Tårnby tidligt torsdag morgen.