Har du et tip?

TV 2 vil gerne sætte fokus på dem, der snyder sig til penge fra det offentlige, og vi har brug for din hjælp

Hvert år bliver det offentlige bedraget for flere milliarder kroner. Et skøn lyder på mellem 7 og 12 milliarder kroner. Det er penge, som bliver taget fra os alle sammen, og som kunne være gået skattelettelser eller bedre velfærd.

Vi vil vide, hvorfor folk tager penge fra fælleskassen, som de ikke har krav på.

Vi vil finde ud af hvem, der lader sig proforma-skille for at snyde sig til ekstra hjælp fra kommunen. Vi vil gerne tale med ham, der har en falsk adresse i Sverige, så han kan køre rundt i en stor Audi i stedet for en lille Opel.

Det er bare et par eksempler.

Sådan kan du tippe TV 2

Der kan være mange andre måder at snyde det offentlige på. Og vi vil meget gerne høre fra seere og brugere, som kender nogen, der får for meget fra kommunen, eller ikke betaler det, de skal, til staten.

Vi vil også meget gerne høre fra folk, som selv snyder eller tidligere har gjort det.

Når vi får et tip, vurderer vi, om det kan blive til en journalistisk historie. Hvis det er tilfældet, undersøger vi sagen nærmere og efterprøver fakta. Først derefter overvejer vi, om det skal blive til en histore, vi bringer. Vi tager alle tip seriøst, men der er altså lang vej til, at de bliver bragt i fjernsynet eller på nettet.

Hvis du gerne vil hjælpe, kan du kontakte os på flere måder. Vi fortæller ikke til nogen, hvem vi snakker med:

  • Skriv en sms eller ring og læg en telefonsvarerbesked på 30 100 293.

Husk ikke at skrive fra en arbejdsmail, hvis du ikke vil have, at andre læser med.

Hvis du gerne vil sende en krypteret mail, kan du også gøre det via PGP-kryptering. Vores PGP-nøgle kan du finde her. Du kan læse om, hvad PGP-kryptering er på Computerworld.dk.