Nyheder

Efter forbud mod 'burkini': Her tvinger fransk politi tøj af kvinde

En anden kvinde fik en bøde med begrundelsen, at hun ikke bar påklædning, der respekterer god moral og sekularisme.

Nye billeder viser, hvordan mindst fire bevæbnede franske betjente får en kvinde på en strand i den franske by Nice til at tage tøjet af.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Episoden sker efter at storbyen ligesom andre franske byer har indført et forbud mod den såkaldte burkini – en badedragt, der dækker det meste af kroppen og håret.

De nye billeder er taget på stranden ved Promenade des Anglais, hvor en terrorist dræbte i alt 86 mennesker, da han kørte ind i en stor menneskemængde under fejringen af Bastille-dagen.

Strandgæster råbte "gå hjem" og klappede af politiet

Det vides ikke, hvad der bliver sagt mellem politifolkene og kvinden på billederne, men billedserien viser, at kvinden tager en blå bluse af.

Billederne kommer efter at en kvinde tirsdag fortalte, at hun havde fået en bøde på stranden i byen Cannes, der også har indført forbuddet. Hun var iført leggings, tunika og et hovedtørklæde.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, der har set bøden, stod der, at hun ikke bar ”påklædning, der respekterer god moral og sekularisme”.

Et vidne, der overså kvinden få en bøde, beskriver, hvordan flere omkringliggende strandgæster råbte ”gå hjem” og klappede af politifolkenes arbejde.

Forbuddet skal for retten

Nice vedtog forbuddet mod burkini i sidste uge og blev dermed den seneste af i alt 15 franske byer med et forbud.

Forbuddet i Nice beskrives det, at tøj der ”åbenlyst manifesterer tilslutning til en religion på et tidspunkt, hvor Frankrig og steder for tilbedelse er mål for terrorangreb” er forbudt.

Samtidig refererer byens ledere specifikt til angrebet i Nice og senere mordet på en katolsk præst nær den franske by Rouen

Forbuddet skal torsdag for den højeste retsinstans i Frankrig.