Trump nedgjorde V-politikers nære ven: Jeg tænkte ikke over, at han var muslim
Integrationsordfører for Venstre, Marcus Knuth, var nære venner med den muslimske officer, som Trump har nedgjort de seneste par dage.
Den danske integrationsordfører for Venstre, Marcus Knuth, var nære venner og tidligere studiekammerat med den faldne amerikanske officer, hvis familie den republikanske præsidentkandidat Donald Trump har nedgjort de seneste par dage. Hånen var baseret på, at familien var muslimsk.
Men officeren Humayun Khan mistede sit liv i kampen mod terror. Det har fået Marcus Knuth til tasterne for at sprede sit budskab:
- Lad os ikke dæmonisere en hel religion, da der er mange muslimer, der ofrer livet i kampen for frihed, skriver Marcus Knuth på Facebook.
- Jeg kaldte ham Khan
Magnus Knuth og officeren Humayun Khan studerede sammen på University of Virginia, hvorfra han i 2000 afsluttede sine eksamener og samtidig blev reserveofficer i den amerikanske hær.
- Jeg husker, at jeg gav ham et sæt danske løjtnantsdistinktioner i gave – han gav mig et sæt amerikanske retur, skriver Marcus Knuth i et opslag på Facebook.
Integrationsordføreren og Humayun Khan kendte hinanden godt.
- Vi gik meget i byen sammen og festede. Jeg tænkte aldrig over, at han var muslim. I USA tænker man generelt ikke over, om man tilhører forskellige trosretninger, siger Marcus Knuth til TV 2.
I 2000 skilles de to venners veje. Humayun Khan bliver sendt til Irak. Marcus Knuth arbejder en årrække i bankverdenen i London.
- Vi skriver dog lidt frem og tilbage, erinderer Marcus Knuth, da han taler med TV 2 onsdag aften.
Men pludselig ophører korrespondancen.
- Jeg undrer mig over, at Humayun ikke svarer på mine breve, siger Marcus Knuth.
Marcus Knuth vælger at tro, at de manglende svar skyldes travlhed, og at alting har en ende. Venskaber rinder ud.
I 2008 drager Marcus Knuth selv til Afghanistan, hvor han håber at finde sin ven.
Kom som et chok
Marcus Knuth opdager først denne onsdag aften i august, hvorfor kontakten til vennen ophørte så brat. I 2004 døde Humayun. Han blev dræbt af en selvmordsbomber i Irak, hvor han tjente som amerikansk officer i kampen mod terror.
- Det hele giver mening. Også hvorfor jeg ikke hørte mere fra Humayun Khan, siger Marcus Knuth.
Marcus Knuth var netop ved at bestille en burger, da han opdagede, at vennen Khan var den muslim, som amerikanernes republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, har hængt ud de seneste par dage.
- Humayun Khan gav sit liv i kampen for frihed, skriver Marcus Knuth, der også mistede en anden lokal samarbejdspartner, da han selv tjente som officer i Afghanistan i 2009.
Vesten er ikke i krig mod alle muslimer
- Dette understreger så klart, hvad Søren Pind siger: At Vesten ikke er i krig mod alle muslimer – og ej heller imod hele islam, skriver Marcus Knuth videre og understreger:
- Vi er i krig mod islamisme og alle de muslimer, som ønsker at nedbryde vores frie, vestlige demokrati. I den kamp er de frihedselskende muslimer vores nærmeste allierede.
Marcus Knuth mener, at Danmark bør tage alle værktøjer i brug i kampen mod ekstremisme og dem, som ikke vil Danmark og Vesten.
- Lad os være stolte af, at de danske soldater er nogle af dem, der går forrest i kampen mod Islamisk Stat – og lad os hylde de muslimer, som tør kæmpe mod de ekstreme dele af deres egen religion. Ære være Khans minde, skriver Marcus Knuth til slut i sit opslag på Facebook.
Om Trumps hån af Khans familie
Faderen til Khan, Khizr Khan, holdt i slutningen af juli en tale til Demokraternes konvent, hvor han sagde, at Donald Trump 'Intet havde oftret for det her land'.
Det fik Trump til at komme med et modsvar i et interview med tv-stationen ABC. Her indikerer Trump blandt andet, at hustruen Ghazala Khan, der intet sagde på talerstolen, var tavs om sin døde søn på grund af hendes køn og tro. En kommentar der mødte skarp kritik.