Samfund

TV 2 LIVECENTER

Tyrkere sang sange ved ambassade i København

Op mod 100 demokratiske tyrkere forsamlede sig og sang sange foran den tyrkiske ambassade på Østerbro i København natten til lørdag. 

Tv-kanal er i luften igen efter at være overtaget af kupmagere

Den statslige tv-kanal TRT er i luften igen. Tidligere på aftenen gik kanalen i sort, da dens sendemaster blev skudt. Forinden havde tv-stationens nyhedsoplæser - angiveligt under tvang - måttet oplæse en erklæring fra kupmagerne, hvoraf det fremgik, at landet var overtaget ved et militærkup. Ifølge landets premierminister og efterretningstjeneste er det altså blevet afværget. 

Tyrkiets premierminister: Situationen er ved at være under kontrol

Tyrkiets premierminister Binali Yildirim siger ifølge Reuters, at situationen i Tyrkiet i store træk er under kontrol. Militærets øverste ledelse har overtaget kontrollen over situationen.

Flyveforbud over Tyrkiets hovedstad

Der er indført flyveforbud over Ankara, siger Tyrkiets premierminister ifølge tv-stationen NTV, skriver Reuters.

Efterretningstjeneste: Militærkup er afværget

Den tyrkiske efterretningstjeneste MIT siger ifølge tv-stationen NTV, at et militærkup er blevet "afværget", skriver dpa.

Medier: Tyrkiets parlament i Ankara er under angreb

Der er hørt en stor eksplosion i Istanbul, siger vidner til Reuters. Fra Ankara meddeler Anadolu Agency, at en bombe har ramt det tyrkiske parlament, mens Fox skriver, at det er en helikopter, der har åbnet ild mod parlamentet. 

Istanbuls Atatürk-lufthavn håber at genoptage de internationale afgange snart. Det meddeler Eurocontrol, der er den europæiske Organisation for Luftfartens Sikkerhed. Der er fortsat ingen ankomster til lufthavnen, da den er helt fuld. 

En lille del af militæret står bag kup

Flere højtstående militærfolk siger, at det er en mindre del af militæret, der står i spidsen for kuppet mod præsident Erdogan. Det skriver Reuters.

Tyrkisk nyhedsbureau: 17 politifolk er dræbt

Det statsstyrede tyrkiske nyhedsbureau Anadolu Agency meddeler iføge Reuters, at 17 politibetjente er blevet dræbt under et helikopterangreb på politiets sikkerhedsstyrkers hovedkvarter i udkanten af Ankara 

Kampfly har nedskudt en militærhelikopter

Et tyrkisk kampfly har nedskudt en militærhelikopter, som angiveligt blev brugt af formodede kupmagere i Ankara. Det melder tv-kanalen NTV ifølge Reuters.

Dansk øjenvidne i Ankara: Selvfølgelig er vi bekymrede

Med jetfly og bombesprængninger i baggrunden fortæller et dansk øjenvidne fra Ankara, at der høres skud og eksplosioner. David Moritz er på ferie med sin familie i byen, der er lagt øde, mens militæret kører rundt. 

Militær åbner ild mod menneskemængder i Istanbul

Der høres høje eksplosioner i den tyrkiske hovedstad Ankara, fortæller vidner ifølge Reuters. Tyrkisk militær åbner ild mod menneskemængder i Istanbul, siger en fotograf fra nyhedsbureauet AFP, der melder om tilskadekomne ved skyderiet.

Soldater skyder - nogle er såret

Soldater skyder mod folk, der prøver på at krydsen Bosporus-broen i Istanbul i protest mod kupforsøget, skriver blandt andre AP. Tre er såret, melder CNN Turk. 

Tyrkere strømmer på gaden i Istanbul

Direkte billeder fra tv-stationerne BBC og CNN viser store menneskemængder, der strømmer ud på gaderne og svinger med tyrkiske flag. Det sker efter, at præsident Recep Tayyip Erdogan har opfordret folk til at gå på gaden og vise deres modstand mod det kupforsøg, der er i gang i landet. 

Helikoptere skyder mod efterretningstjeneste

Tyrkiske militærhelikoptere har åbnet ild mod den nationale efterretningstjeneste i Ankara, meddeler det statsstyrede nyhedsbureau Anadolu Agency. Ifølge Reuters er der hørt to høje eksplosioner midt i den tyrkiske hovedstad Ankara. 

Livløs kajakroer er afgået ved døden

Den livløse person, som en fisker fandt fredag formiddag i vandet ved Tåsinge på Fyn, er her til aften afgået ved døden, oplyser Fyns Politi. Der er tale om en 51-årig mand fra København. De pårørende er underrettet. Efterforskningen indikerer, at der er tale om et ildebefindende eller en drukneulykke. Politiet vil gerne tale med vidner, som har set manden sejle ud fra området i en rød kajak. 

Politihovedkvarter under angreb

Anadolu Agency, der er statsstyret, rapporterer, at militærhelikoptere har angrebet politihovedkvarteret i Ankara. 

Skud ved lufthavn i Istanbul

Vidner siger til Reuters, at der høres skud ved Atatürk-lufthavnen i Istanbul. Det statsstyrede nyhedsbureau meddeler, at militærhelikoptere har angrebet en tv-station. Det er uvidst, hvem der har kontrollen over nyhedsnureauet.

Medie: Parlamentet i Ankara er omringet

Den tyrkiske parlamentsbygning i Ankara er omringet af tanks, skriver Reuters. Vidner siger til nyhedsbureauet. at tankvognene åbner ild. 

Twitter: Nogen sløver trafikken

Twitter er ikke blevet blokeret helt i Tyrkiet, tweeter det sociale medie selv. Men Twitter har en mistanke om, at nogen bevidst gør Twitter-trafikken i landet langsommere.