Nyheder

Gæster tissede på hunde: Nu sætter Roskilde Festival ekstra hegn op

Festivalgæster tissede på hunde i internat og kastede skrald ind til dem. Nu sætter Roskilde festival ekstra hegn op.

Tidligere på dagen afslørede TV 2, hvordan flere festivalgæster på Roskilde Festival havde kaldt på hundene i Roskilde Internat for derefter at tisse på dem, ligesom de havde kastet potentielt farligt skrald ind til hundene.

Nu har Roskilde Festival valgt at sætte ekstra hegn op omkring internatet. Det siger talsperson for festivalen, Christina Bilde, til TV 2.

Jeg tror, at man skal se det som et udtryk for enkeltpersoner, der har opført sig dårligt.

Christina Bilde, talsperson for Roskilde Festival

- Lige så snart vi blev opmærksomme på problemet, prøvede vi at få fat på dyreinternatet. Da vi fik fat på dem, havde vi en god dialog, siger Christina Bilde. 

Hun fortæller, at de i eftermiddags satte et ekstra hegn op. Toiletterne, der lå tæt på internatet er ligeledes blevet fjernet. Christina Bilde mener ikke, at problemerne er udtryk for en generel festivaltendens.

- Jeg tror, at man skal se det som et udtryk for enkeltpersoner, der har opført sig dårligt, siger hun. 

Siden festivallens begyndelse har både dyr og medarbejdere følt sig pressede. Det kommer ifølge Henrik Bucholdtz, der er dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse, til udtryk i støjniveauet på internatet.

- Der er mange mennesker herude, og det påvirker selvfølgelig vores dyr og vores personale. Der bliver gøet og pebet mere, end der plejer at gøre, så der er mere pres på, end der plejer at være herude, forklarer Henrik Bucholdtz.

Tissede på hundene

En episode, der især har sat sindene i kog på TV 2's Facebook-side, involverer flere festivalgæster, der har moret sig ved at kalde hundene i internatet til sig for derefter at tisse på dem. 

- Vi har oplevet flere gange i dag, at folk har kaldt på hundene og tisset på dem. Og det synes vi selvølgelig er noget svineri, siger Henrik Bucholdtz.

Roskilde Festival har beklaget episoden. Den kommer med, når festivallen skal evalueres. 

 - Det skete ikke sidste år. Så på den måde var der nogle episoder, som er dybt beklagelige. Vi evaluerer, og så arbejder vi videre ud fra det til næste år, siger hun.

Deltag i debatten på tv.dks facebook-side.