Nyheder

Chokerede studenter blev jagtet: Ramt i hovedet af sten

Studenter på vogntur blev fredag overfaldet af en gruppe unge i Valby, der kastede sten efter dem. En anden klasse blev mål for æg på Amager.

Det skulle have været en sjov og festlig dag, da 3.m fra Ørestad Gymnasium stævnede ud på vogntur for at fejre sig selv og de seneste tre års bedrifter. Men dagen tog en mere alvorlig drejning, da klassen kørte fra et stop på Vigerslev Allé i Valby. 

- Fem unge begyndte pludselig at kaste sten efter os, da vi var på vej væk. Vi kørte hen mod et lyskryds, og de fulgte efter os og ventede på, at vi holdt stille for rødt. Så tyrede de sten mod os, og en af dem ramte mig lige i hovedet, fortæller Manon Pignot fra 3.m.

Stenen ramte studentervognen, inden den ramte Manon Pignot i hovedet. Hun slap med en bule og hovedpine. 

- I dag har jeg stadig ondt i hovedet, og jeg er rigtig øm. Det er virkelig heldigt, at stenen ramte vognen først, så den tog noget af farten, fortæller hun. 

Foruden Manon Pignot blev flere klassekammerater ramt af æg, som de unge også kastede med.

- Det var rigtig ubehageligt. Vi dukkede os og kørte væk så snart vi kunne. En ting er at blive ramt af æg - det er klamt - men sten kan være pissefarligt. Vi kunne være kommet seriøst til skade, siger Silke Eilertsen fra 3.m.

3.m er ikke den eneste klasse, der er blevet overfaldet under studenterkørsel i København. En anden klasse fra samme gymnasium blev ramt af æg, vandballoner og madolie i Urbanplanen på Amager. 

Mohamed El Ar Bagi, som klassen besøgte i Urbanplanen, fortæller, at det er en tradition i området at overfalde studenter, og at det var ham, der var målet.  

Ingen fra 3.m, der blev mål for stenkasterne i Valby, kender til den form for traditioner. De kender heller ikke nogen af de unge, der angreb dem. 

- Det er ret vildt, at flere er blevet overfaldet. Jeg har aldrig hørt om den slags før, så vi blev ret chokerede. De havde jo virkelig forberedt det, for de havde købt æg og alt muligt, siger Silke Eilertsen. 

3.m gennemførte vognturen, selvom flere var ramt af sten og æg.