Nyheder

Charlotte skulle have sengen med, da hun skulle arbejdsprøves

Efter syv års sagsbehandling står den gigtramte Charlotte Poffler til at få sin førtidspension, skriver fyens.dk.

Hun blev kendt som kvinden, der skulle have sin seng med, da hun skulle arbejdsprøves.

Tilbage i 2015 kunne TV 2/FYN fortælle om den svært gigtramte Charlotte Poffler, der kæmpede med Assens Kommune om at få tildelt en førtidspension. 

Rehabiliteringsteamet i kommunen har nu efter syv års sagsbehandling indstillet hende til en førtidspension. Det skriver fyens.dk.

- Det føles som om, jeg har siddet på dødsgangen og endelig er blevet benådet for noget, jeg ikke har gjort. Når jeg sad i min sofa med gallopperende hjerte og sovende kinder, tænkte jeg, at jeg ikke ville overleve det her. Jeg tænkte, at de ville nå at tage livet af mig inden, siger hun til fyens.dk

Sagen blev landskendt i sommeren 2015, da Assens Kommune ville afprøve hendes arbejdsevne ved at tage i praktik med en seng til rådighed for at aflaste hendes gigtramte ryg. Det endte med, at SF's Karsten Hønge kaldte beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen, i samråd og sengepraktikken blev droppet igen.

Det er dog ikke 100 procent sikkert, at Charlotte Poffler er færdig med at kæmpe sin sag. Indstillingen til førtidspensionen skal nemlig først igennem pensionsnævnet. 

- Det er sjældent, de går imod det, rehabiliteringsteamet indstiller, siger en lettet Charlotte Poffner til fyens.dk

Hun får endeligt svar om tre måneder.